NVE tror ikke lenger at Veslemannen vil rase.

– Hastighetene i fjellpartiet har avtatt, og det er varslet kaldt vær fremover. Det er nå en tydelig trend med reduserte hastigheter, spesielt for den nedre delen. Med oppholdsvær og lave temperaturer den neste uka forventes bevegelsene å minke ytterliggere. På bakgrunn av dette har vi satt ned farenivået til gult, skriver NVE i en pressemelding onsdag morgen.

– Etter store bevegelser i Veslemannen som følge av naturlig nedbør har det vært rødt farenivå siden søndag 15. oktober kl. 09:00. Det er forsøkt ekstra vanntilførsel som har påvirket bevegelsene noe. Tiltaket har ikke hatt stor nok effekt til å få utløst et større skred fra Veslemannen. Vanntiltaket ble avsluttet kl. 22:15 i går kveld, og bevegelsene har etter det fortsatt å avta. Det er varslet opphold og stort sett kaldt vær den neste uka. Bevegelsene har nå en hastighet som tilsvarer 6 til 7 cm/døgn i øvre del, og omtrent 2 mm/døgn i nedre del, skriver NVE.

På en pressebrifing onsdag morgen orienterte sjefgeolog Lars Harald Blikra om situasjonen.

Til NRK sier Blikra at en nå har lært mer om hvordan fjellet beveger seg, og at dette blir nyttig i framtida.

- Vi vil nok vektlegge bevegelsene i den nedre delen i fjellet mer, for eksempel ved vurdering om evakuering, sier Blikra.

Ole Kjell Talberg, spesialrådgiver i Rauma kommune, sier til NRK at de evakuerte nå er glade for å kunne flytte heim igjen.

- Nå regner vi med at dette var siste evakuering på grunn av Mannen for i år, sier Talberg.

- Men så må en også være forberedt på at det kan komme nye runder. Bevegelsene i fjellet har en klar årssyklus, så om det kommer mye nedbør neste høst, må en regne med at tilsvarende skjer igjen, sier Talberg.

De store bevegelsene i Veslemannen har ikke påvirket andre deler av Mannen området.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.