Det har vært en urolig natt til mandag med rundt elleve steinsprang registrert fra fjellpartiet Veslemannen, ifølge sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE.

Søndag meldte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at bevegelsene i Veslemannen økte til den største hastigheten som er målt, med bevegelser som tilsvarer 36 centimeter per døgn i den mest aktive delen av fjellpartiet.

Mandag morgen melder NVE at hastighetene økte utover søndagen, og har vedvart hele natten. Bevegelsene i øvre deler varierer mye, men ligger på en hastighet som tilsvarer 25 til 35 cm i døgnet.

– Det har vært en urolig natt med til dels store bevegelser. Vi har også fått litt økning i den nedre delen av Veslemannen, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE i en pressekonferanse mandag.

Han opplyser at det har gått om lag elleve steinsprang fra fjellpartiet natt til mandag.

– Vi har kontroll på situasjonen, så det er ikke dramatisk. Men fjellet er urolig, sier Blikra.

For øyeblikket snør det i området og temperaturen ligger så vidt på minussiden. Fremover er det meldt plussgrader. Blikra sier en eventuell vannpåføring av fjellpartiet vil avhenge helt av værutsiktene.

5. oktober ble farenivået på Mannen hevet til rødt, og beboere i fire husstander ble evakuert. NVE forsøkte da å fremprovosere et ras ved å pumpe vann ned i fjellsprekken, uten å lykkes. Beboerne fikk returnere 8. oktober.

Søndag ble farenivået på nytt hevet fra oransje til rødt, og beboerne måtte nok en gang evakuere. Ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, sier de evakuerte beboerne etter forholdene har det bra.