Nedgangen fortsetter for Molde lufthavn

Men utlandstrafikken økte i august.

Innenlandstrafikken svikter Innenlandstrafikken over Molde lufthavn i august gikk ned med 8,4 prosent fra i fjor. Utenlandstrafikken økte imidlertid med hele 39 prosent.  Foto: Kjell Langmyren

Nyheter

Det ble en ny nedgang i antall reisende over Molde lufthavn i august. Totalt reiste 41.078 personer til og fra Årø, dette er en nedgang på 3,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nyhamna-trafikken

Også denne måneden er det innland som står for nedgangen, opplyser lufthavnsjef John Offenberg. De solide trafikktallene fra august i fjor skyldtes i stor grad den store aktiviteten på Nyhamna.

– På innland er atter en gang ferdigstillingen av Ormen Lange-prosjektet som står for nedgangen. Dette vil vedvare til litt utpå nyåret, og vi kan forvente nullvekst eller forsiktig vekst i løpet av første kvartal 2018, opplyser Offenberg.

Innenlandstrafikken endte på 34.749 passasjerer, ned 8,4 prosent fra i fjor.

Utlandstrafikken økte

Internasjonal trafikk gikk imidlertid opp med hele 39 prosent sammenlignet med i fjor. Totalt 6.327 passasjerer reiste til og fra utland fra Årø i august.

– Vi ser at stadig flere utenlandske gjester velger Møre og Romsdal som feriemål, sier Offenberg.

På utlandstrafikken er det Wizzairs tilbud til Gdansk, Apollos til Split og Vings til Rhodos som gir vekst, opplyser lufthavnsjefen.

Stabilt for Vigra

Ålesund lufthavn, Vigra, hadde totalt 95.331 passasjerer i august i år. Dette er en ørliten nedgang på 0,2 prosent sammenlignet med august i fjor.

For Vigras del økte innlandstrafikken med to prosent, til 67.492 passasjerer, mens utland gikk ned med fem prosent til 27.839.

Trafikken over Kristiansund lufthavn, Kvernberget, gikk ned med hele 6,9 prosent i august, til 24.809 passasjerer.


Nedgang i flytrafikken for Molde lufthavn i juli

Trafikken over Molde lufthavn hadde en nedgang på 1,7 prosent i juli.Nedgang i flytrafikken i juni

Molde lufthavn med nedgang på nær 10 prosent i juni-trafikken.