Mann reddet opp fra skjær

Heist opp av redningshelikopter utenfor Vevang. Politiet fikk hjelp av Facebook.

Sea King Redningshelikopteret på plass på Vevang.  Foto: Tommy Stormo

  Foto: Tommy Stormo

Nyheter

Politiet i Møre og Romsdal meldte på Twitter klokka 19.30 at det var satt igang en aksjon etter at det var mottatt nødtelefon fra en utenlandsk mann i sjøen utenfor Atlanterhavsvegen. Stedet viste seg å være Flatskjæret i Eide, rundt åtte kilometer fra land.

– Mannen ringte og har bedt om hjelp. Han har fått stopp på motoren på båten, men han skal ha kommet seg opp på et skjær, sier operasjonsleder Frode Gjøsund i politiet til NRK Møre og Romsdal.

Politiet rykket ut med båt. I tillegg ble et Sea King redningshelikopter sendt til området.

Klokka 19.51 skrev politiet: "Redningshelikopter og politi er i området ved Flatskjæret. Har kontakt med personen som har bedt om hjelp."

Klokka 19.28 meldte  politiet at aksjonen var avsluttet med lykkelig utfall:

"Mannen som var i nød på Hustadvika er hentet opp fra Flatskjæret av redningshelikopteret. Satt i land på Vevang. Er i god form."

Fikk hjelp av Facebook

Ifølge politet var Facebook til god hjelp da de skulle lokalisere mannen. Han hadde nemlig lagt ut en filmsnutt som venner så. En av dem tok kontakt med politiet og kunne også oppgi nøyaktig posisjon.

– Når det er kveld, og det er et stort havområde, kan det bli store områder å lete på, så dette hjalp oss veldig, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til NRK.