Solberg lover penger til nytt sjukehus

Statsministeren lover penger til byggestart i 2018.

Lover penger Statsminister Erna Solberg på befaring på Hjelset. Her sammen med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og administrerande direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Under besøket i Molde møttes statsminister Erna Solberg og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på Hjelset. Under en pressekonferanse lover Solberg penger til det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal (SNR).

- Dette er en veldig hyggelig dag. Vi skal fortsette å bygge pasientens helsetjenester. For å få til gode løsninger trenger vi gode sjukehusbygg. Søknaden fra Helse Midt-Norge om å bygge SNR har en låneramme på 3,5 milliarder kroner. Resten må foretaket finansiere selv. Vi vil i statsbudsjettet invitere Stortinget til å godkjenne lånerammen, og gi en oppstartsbevilgning for 2018, sier statsministeren til Rbnett.

- Spaden vil komme i jorda i 2018. Det vil komme penger i statsbudsjettet. Vi skal bygge nytt akuttsjukehus på Hjelset og et godt distriktsmedisinsk senter med poliklinikk i Kristiansund, sier statsministeren til Rbnett.

Lånerammen på 3,5 milliarder kroner vil bli fordelt over fire år fram til 2022, dersom den blir godkjent av Stortinget. Hvor mye som kommer på neste års statsbudsjett er foreløpig ikke kjent. Cirka 700 millioner kroner må Helse Midt-Norge finansiere selv.

Statsministeren avviser at dagens løfte er et forsøk på å påvirke ankesaka om sjukehusvedtaket. Dommen skal etter planen være klar mandag neste uke.

Sjukehussaka avgjøres om få dager

Dom i ankesaka kommer i midten av august.


- Planen om ferdigstillelse skal gå slik det er lagt opp til. Flere utsettelser og mer rot er ikke det denne regionen trenger. Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal skal realiseres, sier Solberg videre.

- For denne regjeringa er det viktig å få realisert dette sjukehuset slik at det står ferdig til bruk i 2021-2022, sier Listhaug.