Romsdaling Årets fjellrev i Sunndal

Sivilagronom i Molde ble tjærebrenner og entusiastisk gaid med kjærlighet til fjellgårder i Sunndal.

GLAD VINNER Anders Hovde (t.v.) satte pris på hederen, utdelt lørdag av Tommy Stormo på Gjæra Gjøra.   Foto: Privat

Nyheter

Anders Hovde fra Åfarnes ble kåret til Årets fjellrev på Gjæra Gjøra for innsats og engasjement i Sunndal. Prisen ble utdelt under årets Gjæra Gjøra lørdag.

Hovde, som er fra Åfarnes, har bodd i Molde siden tidlig 70-tall. Han får prisen for sin «utrettelige innsats, kjærlighet, engasjement og fortellerglede om fjellgårdene i Øvre Sunndal, Åmotan og Sunndalsfjella, skriver arrangøren i pressemelding

Hovde, som er sivilagronom, kom til Hjell som dreng for 50 år siden, og forelska seg i fjella og ei jente fra fjellgardene. Sjøl om han og kona har bodd i Molde, har de hatt brudeloftet sitt på Jenstad siden de giftet seg, skriver arrangøren.

For noen år siden pensjonerte Hovde seg, og bygde hus på Jenstad, der de flyttet inn i 2011.

– Siden har han vært et aktivum i Øverbøgda og rundt Åmotan og Jenstad. Han er interessert i planter, geologi, bureisningsprosjekt, fugler og dyr, er glad i å fortelle og utpreget sosial. Han er kjent for tjærebrenning, og som gaid, særlig i selskapet Visit Waterfalls, forteller Gjæra Gjøra.