De frivillige klare til dyst

560 frivillige har meldt seg til tjeneste så langt – og det blir nok flere, ifølge Moldejazz.
Nyheter

I Alexandraparken møtte mange av de frivillige opp søndag kveld for å få noen siste instrukser før festivalen starter mandag, blant annet av festivalsjef Hans-Olav Solli.  Teller man med både heltids- og deltidsfrivillige kommer man i skrivende stund opp i 560 stykker. Budstikka snakket med noen av de som har meldt seg, om hvorfor de gjorde det og hva de skal jobbe med:

Oleanna Barsten – frivillig for 1. gang:

– Jeg ble frivillig fordi alle vennene mine er det. Jobben min er billettsalg her i Alexandraparken.

Asgeir Stavik Hustad – frivillig for 2. gang:

– Jeg synes det er viktig å bidra, og får mye ut av det på den måten. Dette er den tredje festivalen jeg er frivillig på i løpet av min tre uker lange sommerferie. Min jobb er å være kontaktperson for pressefolk som dekker festivalen.

Monika Heggem – frivillig for 3. gang:

– Jeg synes jazzen er mye artigere når man er med som frivillig. Dessuten er det praktisk for en student å få gratis billetter. På denne måten oppdager jeg mye ny musikk, som jeg neppe hadde fått med meg hvis jeg ikke var frivillig. I år skal jeg jobbe med sosiale medier, gjennom Instagram og Snapchat. Kort fortalt skal jeg vise følgerne hva Moldejazz er for noe.

Elyena Clapperton – frivillig for 3. gang:

– Det er fint med gratis inngang, og det er gøy å være med. Min jobb er å hjelpe artistene i Alexandraparken.

Siv Janne Håseth-Eik – frivillig av og på i 26 år:

– Hele miljøet rundt festivalen gjør at jeg blir med, jazzen er ikke det samme uten å være frivillig. Følelsen av å være med å skape noe er god, og så møter man jo masse trivelige folk, både publikum og artister.