Til helga er det klart for Ørefestival igjen

Festivalen har blitt en så innarbeidet tradisjon at arrangøren har mistet tellingen på hvor mange ganger den har blitt arrangert.

Populært arrangement Håkon Midtbø og Øre bygdelag inviterer til Ørefestivalen i helga.  Foto: Sigrun Lossius Meisingset (arkiv)

Nyheter

– Er det 20. gangen da? Nei, jeg har kommet ut av tallinga, sier Håkon Midtbø.

Han er utpekt av Øre bygdelag som festivalsjef, og gleder seg til helga.

– For hele familien

– Det er mange flotte opplevelser på Ørefestivalen. Her finner du noe for hele familien, sier han.

Blant opplevelsene finner du de tradisjonsrike bodene som selger alt mulig. Klær, mat, verktøy. Farmen-vinner Magnhild Vik kommer for å holde diverse tevlinger, redningskøyta Elias passer på, og barna kan kjøre rundt på Gråtass.

Kunne du tenke deg å se Skeisdalen, Batnfjordsøra og området rundt fra lufta? Da kan du fraktes dit du vil i Ørefestivalens helikoptertaxi.

– Her er det virkelig noe for alle. Vi arrangerer selvfølgelig andeløp i år også, sier festivalsjefen.

Bra besøk

Festivalen, som har vært arrangert i rundt 20 år, har bestandig vært godt besøkt. Og under årets festival får besøkende god mulighet til å bli kjent med hverandre. På lørdagskvelden arrangeres det nemlig utflytterfest.

– Det er en fest for Skeisdalinger som har flyttet fra eller til Skeisdalen. Egentlig er det en fest for alle som har tilknytning til Skeisdalen eller kjenner en person derfra. Så alle kan komme, sier Midtbø.