Han fremmet ingen forslag til endringer i forhold til valgkomiteens innstilling. Både styreleder Olav Gjerland og øvrige styremedlemmer som sto på valg, ble gjenvalgt.

Terje Tovan viste til at Molde Næringsforum, med kommunesammenslåingene som nå blir gjennomført, er på veg inn i en ny situasjon.

– Samsvarer ikke

– Når den nye næringsforeningen skal dannes, bør en legge seg på minne at styresammensetningen i Molde Næringsforum ikke samsvarer med vedtektene. Det står i vedtektene at foreninga skal ledes av et bredt sammensatt styre med ti medlemmer, og at det skal tilstrebes at styresammensetningen avspeiler medlemsmassen best mulig. Gjør den det, spurte Terje Tovan og viste til sammensetningen av medlemsmassen.

Han viste - etter en gjennomgang av medlemsmassen bransjevis - til at industri utgjør 14,4 prosent. Samtidig kommer 40 prosent av styremedlemmene i Molde Næringsforum fra industrien.

– Det er ikke et bredt sammensatt styre, og det representerer i hvert fall ikke sammensetningen i foreninga. Hvis dette skal være en medlemsforening, må den gå mye lenger i å tilfredsstille de vedtektene vi har, sa Terje Tovan.

Tilskudd

Han viste til regnskapet for Molde Næringsforum, hvor det går fram at Molde kommune gir 400.000 kr, Sparebank 1 SMN 125.000 kr og Sparebanken Møre 100.000 kr i tilskudd til foreninga.

– Det er gode tilskudd. Men de samme bankene er representert med hvert sitt styremedlem. Finansbransjen utgjør 4,2 prosent av medlemsmassen, og har 20 prosent av styremedlemmene. Og når bankene og kommunen er direkte økonomiske bidragsytere til Molde Næringsforum, har det sine sider. Spesielt når Molde Næringsforum er høringsorgan for Molde kommune.

– I disse tider for corporate governance, er dette ting valgkomiteen bør tenke over. Jeg kan ikke se at den har forholdt seg til det, sa Terje Tovan, som hevdet at styret i store og viktige saker ikke representerer det brede flertall i foreninga.