Tok omveg til Vigra for å fylle flybensin

Bensinbilen på Årø fikk problemer.

Her er flyet på veg fra Molde til Vigra. Foto fra Flightradar24.com. 

Her er Norwegian-flyet på veg fra Molde til Ålesund for å fylle drivstoff. Foto: Odd Roar Lange  

Nyheter

Her flyr Norwegian til Vigra med passasjerene som skulle fra Molde til Oslo. Flyet hadde nemlig ikke nok drivstoff til å komme seg til Gardermoen, da de ikke fikk fylt opp tanken i Molde.

– Det er første gang dette skjer i min tid i Avinor, og det er ca 13 år. Så det skjer ikke ofte, nei, sier lufthavnsjef John Offenberg til Rbnett.

Årsaken til problemene var teknisk trøbbel for drivstoffbilen som Shell bruker for å fylle opp tankene til fly som tar av fra Molde lufthavn. Kjøretøyet kom seg rett og slett ikke ut til flyet.

– Dermed måtte Norwegian-flyet innom Vigra for å fylle drivstoff før det kunne sette kurs for Oslo igjen. Flyet skulle nå lande klokka 11.22, mens det etter opprinnelig rute skulle ha landet klokka 10.45, sier Offenberg.

Flyselskapene reiser av og til med tilstrekkelig drivstoff til både tur og retur mellom Oslo og Molde, mens andre ganger tanker de i Molde.

– Det koster mer drivstoff å fly med full tank, så for å spare både penger og miljø, fyller de ofte heller når de lander i Molde, sier lufthavnsjefen.

Da vi snakket med Offenberg klokka 11.15, var det teknikere som jobbet med å løse problemet på kjøretøyet i Molde. Det var usikkert om problemene ville ramme andre avganger.