Høyretopper til Setnesmoen

Til Rauma for å få signal om HV-løsningen.

Heimevernets framtid skal opp på møtet på Setnesmoen fredag.  Foto: Odd Roar Lange

Nyheter

Den foreslåtte nedbyggingen av Heimevernet har skapt kraftige reaksjoner i Romsdal. Ikke minst i Rauma som har Setnesmoen som en viktig arbeidsplass.

Fredag kommer en stor delegasjon fra Høyre sentralt for å møte lokale partifeller på Setnesmoen. Med i følget som skal møtes på HV-anlegget er stortingsrepresentant Hårek Elvenes, stortingskandidat Vetle W. Soleim, politisk rådgiver Forsvar og beredskap Christopher Amundsen, politisk rådgiver Justis Anna Molberg og politisk rådgiver Forsvar, Marte Ziolkowski. De vil møte blant andre Rauma-ordfører Lars O. Hustad og fylkessekretær Odd Harald Karlsen.


Reiten skuffet over flertallets HV-nei

Steinar Reiten (KrF) ville gi garantier til HV-11 og Setnesmoen mer enn bare for ett år. Det fikk han ikke gjennomslag for.


Det er Møre og Romsdal Høyre og ordfører Hustad som har invitert delegasjonen for å gi klare signal om hvorfor de mener Heimevernet skal bestå i Møre og Romsdal.


Torgeir Dahl tror på HV11-framtida

Molde-ordføreren møtte forsvarsministeren og snakket Heimevernets sak.


Under landsmøtet til Høyre tok også moldeordfører Torgeir Dahl opp spørsmålet om Heimevernets framtid med forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide.