Romsdalsmuseet vant prestisjepriser

Arkitekten kan glede seg til galla i New York.

Romsdalsmuseet har ventet lenge på sitt nybygg. Nå høster museet priser for sin arkitektur - tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Foto: Bjørn Brunvoll 

Nyheter

Romsdalsmuseets nybygg har fåt stor anerkjennelse i mange kretser. Nå kan arkitektene også smykke seg med to høythengende internasjonale priser for bygget. Reiulf Ramstad Arkitekter gikk nemlig til topps – stemt fra både av de 400 jurymedlemmene og av publikum som har stemt på nettsiden til Architizer's 2017 A+Awards.


Museet kan vinne ny arkitektpris

Internasjonal avstemning på nett.


Dette er verdens største nettside for arkitektur, og konkurransen hadde fått inn bidrag fra 100 land. Romsdalsmuseet stakk av med prisene for beste museumsbygg – i konkurranse med flotte museumsbygg: Center for Asian Art på Ringling Museum of Art i Sarasota, Florida i USA, Jan Shrem and Maria Manetti Shrem Museum of Art i Davis, California i USA, Kunstmuseum Basel Extension i Basel i Sveits, og Swiss National Museum i Zürich i Sveits.

Prisutdelingen vil skje på et stort gallaarrangement i New York 11. mai.


Romsdalsmuseet er nominert til ny pris

Er i konkurranse med to andre norske bygg.