I januar skrev Adresseavisen at Bjørn Eklo fra Trondheim skulle fordele tonnevis med hvalkjøtt til trengende over hele Norge.

Den pensjonerte kjøkkensjefen fikk kjøttet fra hans mangeårige samarbeidspartner, Myklebust Hvalprodukter på Harøya.

Eklo anslo at kjøttet, som han fikk gratis, hadde en verdi på flere millioner kroner.

En av de heldige som fikk tildelt en palle av den norske delikatessen, var Frelsesarmeen Molde.

– Vi har fryseren full, noe som er mye mer enn hva vi trenger. Alle som ønsker, privatpersoner, institusjoner og organisasjoner, kan komme og forsyne seg. Hvor mye vi kan gi ut til hver enkelt avhenger av hvor mange som kommer, sa offiser Marit Monkvik Nangwala til Rbnett tirsdag morgen.

Hun sa videre at kjøttet kunne hentes på Frelsesarmeen ved inngangen bak frem til klokken 15.00 i dag, og fra 09.30 til 14.30 torsdag.