Museet kan vinne ny arkitektpris

Internasjonal avstemning på nett.

Romsdalsmuseets arkitektur vekker internasjonal oppsikt.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Arkitekturen på Romsdalsmuseet i Molde har allerede gjort deg svært bemerket i flere kåringer, og nå kan Reiulf Ramstad Arkitekter få ny internasjonal heder. Museet er nominert i klassen for museumsbygg i Architizer A + Awards - og du kan være med å stemme her.


Romsdalsmuseet er nominert til ny pris

Er i konkurranse med to andre norske bygg.


Når dette skrives, ligger Romsdalsmuseet på topp med 30 prosent av stemmene i denne kategorien, men det er svært jevnt. Vinneren blir annonsert 11. april, og prisutdelingen er på et stort gallaarrangement i New York 11. mai.


Museet er ute – Eldhusøya inne

365 nominerte til Mies van der Rohe er blitt til 40.


Konkurrentene er Center for Asian Art på Ringling Museum of Art i Sarasota, Florida i USA, Jan Shrem and Maria Manetti Shrem Museum of Art i Davis, California i USA, Kunstmuseum Basel Extension i Basel i Sveits, og Swiss National Museum i Zürich i Sveits.