Spennende om Atlanterhavsvegen

Gamle Kvernes bygdemuseum inviterer til folkemøte torsdag 2. mars på Vevang grendahus.

Spennende historie: Atlanterhavsvegen ligger der det var tanken at jernbanen til Kristiansund skulle komme. Foto: Oddbjørn Harnes 

I panelet: Leif Helge Kongshaug vil bidra med veghistorie på Vevang. Her er han sammen med venstrepolitiker Lars Sponheim i 2001.Foto: Olav Skjegstad 

Nyheter

Vevang: På møtet skal historia om Atlanterhavsvegen presenteres – fra idé til fastlandsforbindelse og Nasjonal turistveg.

Jernbaneplaner

Den gamle jernbanetraseen over øyene fra Vevang til Kristiansund, som ikke ble realisert, er bakgrunnen for Atlanterhavsvegen.

Ordførerpanel

Spennende for publikum blir det å få møte et panel med eksordførere fra Averøy og Eide, som har vært med på hele prosessen fra å selge aksjer i 1973 og 1977, gjennom plan- og byggeperioden til åpningen av vegen 7. juli 1989.

Fra Averøy deltar tidligere ordførere Jarle Haga, Leif Helge Kongshaug, John Harry Kvalshaug og Hallstein Stene som var daglig leder en årrekke.

Fra Eide deltar de tidligere ordførerne Ola Krogstad, Jon Skarvøy og Arnfinn Storvik.

Kaffe etterpå

Møtet er et samarbeid med ungdomslaget på Vevang, som vil stå for kaffeservering etter den historiske seansen.

Sang og bilder

Sangen om Atlanterhavsvegen med «Hoppers» vil åpne programmet. Komponist og tekstforfatter er begge med i den kjente sanggruppa, som også bidrar med tidsriktige slagere.

– Kveldens høgdepunkt for mange vil bli når Roald Sevaldsen viser en bildekavalkade fra vegens historie. Vi håper på velvilje fra værgudene og ønsker publikum hjertelig velkommen, sier Kolbjørn Gaustad på vegne av arrangøren.