Museet er ute – Eldhusøya inne

Både Romsdalsmuseets «Krona» og Eldhusøya på Averøya var nominerte til den anerekjente prisen Mies van der Rohe. Nå er museet ute – mens turistattraksjonen fortsatt kan vinne.

Attraksjon ved Atlanterhavsvegen Eldhusøya har svevesti, kiosk og serviceanlegg. 

Nyheter

Totalt var 356 arbeid fra hele Europa er nominerte til en av verdens mest anerkjente priser, som deles ut annethvert år etter en lang prosess. Prisen blir utdelt av EU-kommisjonen og Fundació Mies van der Rohe, Barcelona, «for å anerkjenne og belønne kvalitetsarktikturproduksjon i Europa». Prisen er oppkalt etter arkitekten Ludwig Mies van der Rohe.

«Krona» og Eldhusøya nominerte til Mies van der Rohe 2017

Museet kan få prestisjefylt pris

– Dette er den tyngste europeiske prisen, sier arkitekt Reiulf Ramstad.


Eldhusøya blant 40 nominerte

Nå er lista over nominerte arbeid til Mies van der Rohe 2017 Award redusert til 40, skriver NRK på sine nettsider. Fremdeles er tre norske bygg med: Fritidshuset Sildegarnsheimen i Herøy, studentbyen Moholt i Trondheim og turistattraksjonen Eldhusøya ved den nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen.

Turiststi og bygg

Utsiktsstien og servicebygget med kafé og turistinformasjon åpnet juli 2014 og er tegnet av Ghilardi + Helsten Arkitekter. Svevestien, som er åpen hver dag hele året, og uført i galvanisert stål, går som en rundtur rundt heile øya. Servicebygget ligger like ved Storseisundbrua, og har toalett og kiosk. Det har blitt en attraksjon langs den nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen.