Steinar Reiten helt på topp

Steinar Reiten (53) fra Averøy ble lørdag valgt til KrF sin førstekandidat i Møre og Romsdal. Det er historisk.

Topp fire i KrF i Møre og Romsdal: Victoria Smenes, Simon Molvær Grimstad, Steinar Reiten og Randi Walderhaug Frisvoll.   Foto: Eirik Heen

Victoria Smenes og Randi Walderhaug Frisvoll klapper fram Steinar Reiten som KrF sin førstekandidat i Møre og Romsdal.   Foto: Eirik Heen

Fra KrF-nominasjonsmøtet i Molde bedehus. Ikke mange stemte imot Steinar Reiten som førstekandidat.  Foto: Eirik Heen

Nyheter

Det var kjøttsuppe, kaffe og et digert kakebord før den endelige voteringen som gir KrF sin stortingsliste for Møre og Romsdal. Nominasjonsmøtet arrangeres i Molde bedehus, og Steinar Reiten ble sannelig bønnhørt.

Et benkeforslag fra Volda KrF falt så det dundret. De ville ha sin egen kandidat Arild Iversen på topp. Men hvis det er noen som skal på Stortinget for KrF fra Møre og Romsdal, så blir det Steinar Reiten.

– Det er første gang en nordmøring står på førsteplassen. Veldig gledelig. Jeg setter stor pris på støtten og på applausen. Møre og Romsdal trenger et sterkt KrF, og det er det jeg skal jobbe for. Men akkurat nå håper jeg først og fremst at vi unngår budsjettkrise og regjeringskrise, ved at KrF og Venstre kommer til enighet med Erna og Siv. Det jobbes intenst i Oslo nå, og det jobbes meget godt fra hele KrF, sier Steinar Reiten til Rbnett.

På de to neste plassene til KrF finner vi Simon Molvær Grimstad fra Ålesund KrFU. Han er bare 23 år og regnes som et stort politisk talent. Nummer tre er Randi Walderhaug Frisvoll fra Haram. Nummer fire og øverste kandidat fra Romsdal er Victoria Smenes (27) fra Fræna. Victoria Smenes het Tornes før hun giftet seg. Hun bor nå i Kristiansund og representerer KrFU der.

Les mer om KrF-nominasjonen og deres hjertesaker i mandagens Romsdals Budstikke.