Hovedvegen mellom Molde og Åndalsnes var i to perioder fredag formiddag helt stengt etter at det ble oppdaget et stort hull i vegen. Også natt til lørdag ble vegen helt stengt. Entreprenør arbeidet da med å utbedre skadene.

Vegvesenet meldte lørdag morgen at ett av kjørefeltene er åpent og at det er manuell dirigering på stedet.

Manuell dirigering

Det var fredag rett etter klokken 12.00 at operasjonsleder Styrkar Gagnat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt sa at vannet hadde gravd ut en del av vegbanen.

Litt seinere ble vegen delvis åpnet, med manuell dirigering på stedet, for å slippe gjennom trafikk. Klokken 13.15 opplyste vakta ved Vegtrafikksentralen til Rbnett at vegen ble stengt igjen.

– Entreprenøren arbeider med å utbedre skadene, og vegen er da helt stengt inntil videre.

Under hele vegen Hullet som ble oppdaget på den ene siden, viste seg å gå under vegen og helt over til den andre siden. Foto: Olav Rydjord

Hullet gikk under hele vegbredden, og det ble derfor først vurdert som uforsvarlig å la biler passere.

Stengte vegen igjen

– Vi stenger vegen hvis vi ser at hullet utvikler seg, men slik det ser ut nå, er det ingenting som tilsier at det skal det, sa byggeleder Kaj-André Sæther Døving til Rbnett klokka 18.30.

Natt til lørdag ble det altså gjort utbedringer på vegen og ett kjørefelt er nå åpent.

Holmemstranda ligger mellom Åfarnes og Isfjorden. Skadene på vegen har skjedd på Frøyset.

På grunn av mye nedbør har grunnen under vegen blitt gravd ut. Det ene kjørefeltet skal nå være åpent. Driftsleder Bjørn-Eirik Johansen fra Eide & Frilund og politibetjent Per-Tore Storbråten var først fremme på stedet. Foto: Ottar Rydjord