Havila Shipping unngår konkurs etter at selskapet er enig med to tredeler av obligasjonseierne om en redningsplan for det gjeldstyngede rederiet.

– Selskapet er tilfreds med å ha mottatt støtte fra mer enn 2/3 av utestående gjeld i alle selskapets obligasjonslån, står det i en børsmelding fra Fosnavåg-rederiet mandag.

Bankene, som har lånt rederiet rundt 4,5 milliarder kroner, varslet torsdag at hvis obligasjonseierne ikke stemte for krisepakken som allerede var fremforhandlet, ville de begjære Havila konkurs, skriver Dagens Næringsliv. Fristen var satt til klokken 15 mandag, og ved 13.30-tiden ble det klart at obligasjonseierne også sa ja til avtalen.

– Dette ville vi ikke under normale omstendigheter sagt ja til. Men når man har pistolen mot hodet blir man tvunget til å ta et slikt valg, sier talsmann for noen av de usikrede obligasjonseierne, Tom Henning Slethei, til e24.

Havila har i over ett år forsøkt å komme til enighet med banker og obligasjonseiere om en løsning på gjeldsproblemene. Samlet gjeld etter andre kvartal er seks milliarder kroner, skriver avisen.

Havila Shipping vil nå kalle inn til møter med obligasjonseierne for å formalisere støtten til selskapets forslag til restrukturering.

Selskapets flåte består av 27 offshore servicefartøy. Rundt 600 sjøfolk og 40 landansatte arbeider i Havila Shipping.