I helga ble Rostein AS sitt nybygg «Ro North» døpt i Ålesund.

- Ro North er det tredje bygget i en serie av fire kontraherte bygg. Larsnes Mek Verksted lhar levert i god tid før oppstart på langtidskontrakt med Marine Harvest, skriver rederiet Rostein AS i en pressemelding.

- Med Ro North har Rostein nå tre store brønnbåter som kan behandle laks miljøvennlig uten utslipp av annet enn oppvarmet vann – et stort teknologisk skifte på kun 6 måneder. Denne nye generasjonen fartøy avløser mer eller mindre øvrige fartøy i flåten med hensyn til lusefjerning og demonstrerer den innovasjonsevne og handlekraft som er i næringen til å løse biologiske utfordringer på en bærekraftig måte, heter det i pressemeldingen.

Det blir poengtert at skipsdesignet og mange av løsningene om bord er et resultat av fem års utviklingsarbeid mellom rederiet og strategiske leverandører. - Leveransen av Ro North er en fortsettelse på mange års samarbeid mellom rederiet og Marine Harvest, og vi er trygge på at oppdrettsselskapet vil finne stor glede i fartøyets skånsomhet, effektivitet og verdifulle fleksibilitet, skriver rederiet.

Anne Iversen fra rederiet var gudmor ved dåpen av Ro North, og gjennomførte ved å ønske hell og lykke, og å knuse sjampanjeflasken i skutesida ved første forsøk, melder rederiet.

Verftsdirektør Jarle Gunnarstein overleverte skipet, og konstaterte at «Dette er en sværing».

Reder Odd Einar Sandøy uttrykte stor takknemlighet for at båten ble levert i god tid før den går inn på kontrakt med Marine Harvest. Han ser også fram til videre samarbeid, heter det i pressemeldingen.

Feiringen av både dåp og jubilanten Larsnes Mek foregikk på Parken Hotell, med nærmere 200 ansatte og øvrige gjester, ifølge rederiet.