Venstre legger fram sitt alternative statsbudsjett for 2017 førstkommende tirsdag.

Pål Farstad, Venstres stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal, har klar flere lokale saker i budsjettet som han gjerne vil fortelle om.

– For fylket og for Romsdal har vi flere godbiter inne på vårt alternative budsjett. Vi vil særlig vektlegge læring, utdanning og forskning, og miljøsaker, sier Farstad.

– Jeg har besøkt Høgskolen i Molde og fått et inntrykk av situasjonen der. Det er også mye spennende som skjer i Rauma, som vi vil støtte opp om, sier Farstad.

For Molde og Romsdal legger han fram denne lista:

– Minimum to nye stipendiatstillinger ved Høgskolen i Molde

– Romsdal Innovasjonssenter, Åndalsnes (2 mill. kr)

- Planlegging og tilrettelegging for hydrogentog på Raumabanen (7,5 mill. kr)

- HV 11 består

Han poengterer at støtte til hydrogentog er uttrykk for partiets miljøperspektiv, og at det er viktig å stimulere til nye måter å gjøre ting på.

– Og så mener vi at HV 11 må bestå uten svekkelse, det er en sak jeg brenner for. Jeg har vært på Åndalsnes flere ganger det siste året; her er det tydelig kort veg mellom lokallag og budsjettforslag, sier Farstad.

– Hva med prioriterte saker for fylket ellers?

– Vi vil altså vektlegge utdanning, og satse også på at Globalskolen i Volda må berges, og satsing på Høgskolesenteret i Kristiansund.

– Hvilke saker vil du så nedprioritere?

– Det kan jeg ikke si så mye om nå. Men det er klart at Venstres alternative budsjett er lagt opp med langt mer moderat bruk av oljepenger enn regjeringens budsjett.

– Hvordan skal dere få gjennomslag?

– Her må vi bare stå på i forhandlingene. Regjeringa har lagt fram sitt budsjett, nå legger vi fram vårt, så må vi jobbe oss fram til en løsning som partene synes er ok til slutt. Det blir nok ingen «Walk in the Park», vi regner med skikkelige forhandlinger – men også å få igjen for det, sier Farstad til Rbnett.