Foreslått som listetopp

Steinar Reiten (KrF) fra Averøy er ydmyk over tilliten.

Innstilt på topp Steinar Reiten (KrF).  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal KrF har foreslått Steinar Reiten som listetopp ved stortingsvalget neste høst.

Innstillingen er enstemmig.

– Et overveldende flertall av lokallagene ville ha Reiten på topp. I tillegg er han en dyktig politiker. Det har han vist i fylkestinget, hvor han har vært synlig og opptatt av hele fylket, sier komitéleder Knut Støbakk til Rbnett.

Tillitserklæring

Reiten sier til Rbnett at han er ydmyk og svært takknemlig for den tilliten som nominasjonskomiteen viser han.

– I og med at komiteens innstilling var enstemmig, regner jeg med at jeg må ha fått bred støtte fra lokallagene våre i alle deler i fylket. Det betyr også veldig mye for meg. Jeg har hatt som en målsetting for mitt politiske engasjement at jeg ikke skal være en fogderi-politiker, men ivareta interessene til befolkningen i hele fylket etter beste evne. Det kan være en utfordring når interessekonfliktene topper seg slik de har gjort de siste årene. Likevel håper og tror jeg at støtten viser at jeg blir oppfattet som en troverdig støttespiller, som stiller opp og tar kampene for viktige saker både på Sunnmøre, i Romsdal og på Nordmøre, sier han, og fortsetter:

– Verdispørsmål er også svært viktige for KrFs velgere og tillitsvalgte, og jeg har valgt å være tydelig på at kristenarven og impulser fra den kristne lekmannsrørsla er svært viktig for meg i mitt politiske arbeid. Det tror jeg mange av kjernevelgerne til KrF setter pris på.

Vil takke ja

Reitan er KrFs gruppeleder for fylkestinget og første vararepresentant på Stortinget.

Møre og Romsdal KrF har sitt nominasjonsmøte i Molde 3. desember. Da blir partiets stortingsliste endelig vedtatt.

Dersom Reiten også da er ønsket som listetopp, kommer han til å takke ja.

– Kan du utdype litt hvorfor du ønsker dette?

– KrF er et parti som fører ansvarlig politikk tuftet på trygge og gode kristne verdier. Jeg er stolt over å tilhøre dette partiet, og denne tillitserklæringen får meg virkelig til å gå i kampmodus før den kommende valgkampen. Det ser ut til at spørsmål rundt verdier og menneskesyn kommer til å bli spesielt viktige ved dette valget. Der har KrF mye å bidra med som jeg tror gir gjenklang langt utover våre egne rekker, sier han.

Ifølge Reiten har de derfor også et potensiale for å vinne velgere når verdispørsmål bilr satt på dagsorden.

– Forøvrig henter vi som et sentrumsparti gode løsninger fra begge sider i politikk, og kombinerer dem i vårt politiske program til helhetlige løsninger som både tar hensyn til felleskapsløsninger og individets frihet. Det kan nevnes at KrF alltid har kjempet for en godt utbygd velferdsstat, men der det også må være plass for valfrihet, blant annet når familier skal velge omsorgsordninger for egne barn. Jeg ser virkelig fram til den kommende valgkampen, og tror vi kommer til å gjøre et godt valg som sikrer stortingsmandatet til KrF med god margin.

Ungdomskandidat på andreplass

På de neste plassene følger ungdomskandidaten Simon Molvær Grimstad fra Ålesund og Randi Walderhaug Frisvoll fra Haram.

På fjerdeplass foreslår nominasjonskomiteen fylkesleder i KrFU, Victoria Smenes. Hun er utflyttet romsdaling bosatt i Kristiansund.

Arild Iversen fra Volda og Lynn Brakstad fra Nesset er foreslått på femte- og sjetteplassen.

Her er nominasjonskomiteens innstilling til KrFs stortingsliste:

1. Steinar Reiten, Averøy

2. Simon Molvær Grimstad, Ålesund/KrFU

3. Randi Walderhaug Frisvoll, Haram

4. Victoria Smenes, Kristiansund/KrFU

5. Arild Iversen, Volda

6. Lynn Brakstad, Nesset

7. Linn Therese Sævik, Herøy/KrFU

8. Odd Christian Stenerud, Giske

9. Helge Kjøll jr., Aukra

10. Ingunn Karijord, Sunndal

11. Tore Johan Øvstebø, Ålesund

12. Torunn Nerland, Molde

13. Marit Øien Sæverud, Hareid

14. Magne Berg, Kristiansund

15. Øystein Strand, Stranda