– De som kjenner meg, vet at jeg aldri ville sagt noe stygt om Therese Johaug, sier Else-May Botten (Ap) etter at hun har fått unngjelde for en kommentar Bernhard Riksfjord serverte.

Under nominasjonsmøtet til Arbeiderpartiet i Molde lørdag 22. oktober kommenterte ordføreren i Aukra, Bernhard Riksfjord, listeforslaget til stortingsvalget med følgende ord:

Kommentarer på nettet

På nettsidene til Rbnett seinere på lørdag ble Riksfjords utsagn løftet fram som tittel på artikkelen, og koplet sammen med et bilde av en jublende Else-May Botten etter nominasjonen. I kommentarfeltene tok saka fyr med beskyldninger mot Botten.

– Jeg ble sjokkert da jeg så artikkelen på Rbnett, for det som sto i tittelen, var ikke noe jeg hadde sagt, men må stå for Bernhard Riksfjords regning. Jeg har ingen interesse i å rakke ned på Therese Johaug. Jeg digger rett og slett den dama, så jeg ville ikke sagt noe ufordelaktig om henne, sier Else-May Botten til Romsdals Budstikke.

– Hvordan har det vært å lese kommentarene på nettet rundt denne saka?

– Veldig trist. Jeg har opplevd å bli satt i en bås jeg ikke hører heime i. Før man går løs på folk, bør man bestandig stille seg spørsmålet: Er utsagnet du tror vedkommende har kommet med, riktig? Det er ikke noe særlig å ta imot når noen slenger dritt som «Og sånne skal styre landet». Det er ikke lett å tie når man blir utsatt for noe som er direkte usant, sier Botten.

Else-May Botten har også merket seg at fylkespolitiker Mette Belden fra Nordmørslista har kommentert Arbeiderpartiets liste til stortingsvalget, og at det er liten tillit til Botten på Nordmøre.

Stått på for Nordmøre

– Hva tenker du om Nordmørslistas kommentarer rettet mot deg og Ap?

– Jeg har stått på for Nordmøre i ekstremt mange saker, så jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg gjør for lite for Nordmøre. Jeg kan nevne følgende saker: Sokkelkompetansen, Bioforsk på Tingvoll, mer penger og forutsigbarhet for høgskolesenteret i Kristiansund, politiets lønns- og administrasjonssenter til Kristiansund, Operahus og penger på statsbudsjettet til Betna-Stormyra på E39. Jeg vil påstå at engasjementet mitt for Nordmøre, har vært og er stort. Det vil alle vi tre på toppen av lista fortsette å jobbe for. Så er det sånn at ingen stortingsrepresentant kan arbeide for bare én kommune. Vi skal ivareta hele Møre og Romsdals interesser, sier Else-May Botten.

Hun legger til at for Ap vil målet være å få Jonas Gahr Støre som statsminister neste høst.

– Jeg vil utfordre Nordmørslista: Hvilken statsminister ønsker Nordmørslista? Hva har Nordmørslista tenkt å gjøre hvis de kommer på Stortinget? Hva er deres politikk? sier Botten.