Den Monaco-bosatte investoren Arne Fredly fra Molde har bestemt seg for å låne bort en av bilene sine. Nærmere bestemt «hyperbilen» McLaren P1 GTR, verdt minst 20 millioner kroner.

Se video av testkjøring av en tilsvarende bil – på bane – i vinduet over.

– Publikumsmagnet

Fredlys bil skal være hovedtrekkplasteret i Oslo Motor Show, som arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm 28–30. oktober.

Nå er bilen på veg til Norge, skriver Hegnar.no. Sjef for Oslo Motor Show, Tommy Larssen, sier at dette er «en av verdens mest sjeldne og rå muskelbiler».

– Vi forventer at den blir en av de største publikumsmagnetene der, sier han til nettstedet.

Ifølge Hegnar vil det finnes maksimum 30 slike biler registrert for gatebruk, 20 andre skal være til banebruk.

Sjelden opplevelse

Dette er første – og kanskje siste – gang bilen er i Norge, skriver VG.

Bilen har 1.000 hestekrefter under panseret og gjør 0–100 på rundt to sekunder.

– Vi er knapt i stand til å uttrykke hvor takknemlig vi er for at Fredly stiller denne bilen til rådighet for oss, sier messegeneralen til VG.

Du kan se, høre og få mer informasjon om McLaren P1 GTR på denne Youtube-videoen.

PS! Journalist Odd Erik Skavold Lystad fra bladet bil og nettstedet bilnorge.no var tidligere i høst på besøk hos Arne Fredly i Monaco. Her fikk han blant annet opplevd Fredlys McLaren P1 GTR på landeveien. Artikkelen fra dette besøket kommer i neste nummer av Bil.

Investor Arne Fredly er kjent for sine mange eksklusive og svært spenstige biler. I et intervju med Hegnar forrige måned antydet han at samlingen nå besto av rundt 20 biler. Foto: NTB scanpix