Jenter skremt av klovn i Eidsvåg

Holdt seg fast i bilen og kakket på ruta med kniv.

Hendelsen skjedde i Eidsvåg sentrum i 21-tida tirsdag. Bildet er et illustrasjonsfoto. 

Nyheter

To jenter på rundt 20-åra ble tirsdag kveld plaget av en person utkledd som klovn.

– De satt i en bil ved en bensinstasjon i sentrum av Eidsvågen da en klovn kom og hev seg på bilen. Han hoppet på bakluka, kakket på rutene med en kniv, og truet også med slagvåpen, forteller operasjonsleder Frode Gjøsund til Rbnett.

De to jentene tok kontakt med politiet mens det pågikk. Gjøsund forteller at de tok det med fatning.

– Melderen var mest redd for at denne personen skulle komme til skade hvis hun kjørte derfra, for han hengte seg fast i takbøyla og i døråpneren – i tillegg til at han også hadde vært oppå bilen.

– Skremmende stunt

Operasjonsleder Gjøsund sier at han ikke var klar over den skremmende «killer clown» – bølgen fra USA, men at han ser sammenhengen her.

– Vi tror at dette er ungdommer som er ute og som syns dette er spennende. Vi vil ikke ha det sånn. Dette syns jeg ikke noe om, sier Gjøsund, og legger til:

– Disse jentene ble ikke spesielt redde, men man vet aldri hvem som blir ofre for det neste gang. Det er kanskje noen som ikke tåler støkken like godt. Konsekvensene kan bli store, advarer han.

– Følg med ungene deres

I andre saker har slike hendelser gjerne blitt filmet av medskyldige. Det kan være tilfellet her også.

– Det ble observert en heiagjeng et lite stykke unna, sier Gjøsund. Politiet tror at det er ungdommer som står bak.

– Jeg vil oppfordre voksne til å følge med på hva ungdommene deres driver med om kveldene, sier han.

Overvåkningskamera

Da denne hendelsen skjedde på bensinstasjonsområdet har Gjøsund tro på at det ble filmet av overvåkningskamera.

– Nærmeste patrulje befant seg i Molde, så vi ble enige med melder om at vi ikke rykket ut. Men vi kommer til å følge opp, blant annet med å sjekke overvåkningskameraet, sier Gjøsund.

Flere steder i Norge

Også andre steder i Norge har folk utkledd som klovner opptrådd skremmende.

Tre klovner med slagvåpen skremte flere personer på Romerike og i Bodø tirsdag kveld. Alle tre viste seg å være unge gutter.

Klokken 21.30 opplyste politiet i Salten at de var på utkikk etter to personer med klovnemaske som hadde skremt flere personer i Bodø.

– Det var noen ungdommer som var på vei hjem fra konfirmasjonsundervisning i Rønvik-området, da det dukket opp to personer iført klovnemasker og dressjakke, og som hadde båret med seg kjepper eller balltre. De hadde skremt ungdommene skikkelig, sier operasjonsleder Espen Fagervoll, til Avisa Nordland.

Klokken 22.15 opplyser politiet at to unge gutter har meldt seg.

– De har forstått at dette ikke var lurt. De hadde paraply og lekesverd, tvitrer politiet.

Skummel klovn

Tidligere på kvelden var en skummel klovn på ferde på Romerike. Ved 20.40-tiden meldte politiet at en person med klovnemaske slo etter en bil med et slagvåpen. Hendelsen fant sted like ved Auli barneskole i Nes kommune.

– Innringer til oss satt bak rattet med to barn i bilen da det dukket opp en mann i klovnemaske i grøfta. Han skal ha hatt et balltre eller noe lignende i hånden og løpt etter bilen, opplyser operasjonsleder Patrick Solberg i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Dette viste seg å være en 14 år gammel gutt, med en hockeykølle.

Kontakter foreldrene

– Vi dro til stedet og har anholdt en gutt som er født i 2002. Han og fire kamerater gjorde dette sammen. De fire andre sto og så på, mens de filmet stuntet, sier Solberg, til TV 2.

Politiet vil ta kontakt med guttenes foreldre før de gjør mer i saken.

Mye kan tyde på at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene» som skremmer folk i USA.