Eldars hytte fullstendig ramponert

- De har brukt verktøy for å klare å ødelegge hver eneste lille gjenstand.
Nyheter

- Møblene de ikke har klart å knekke, har de skjært i med kniv bare for at alt skulle bli ødelagt. Dette er bare veldig trist. Det sier Eldar Huse til Rbnett.

Huse dro til hytta på idylliske Malen på Harøya etter tips om at det hadde vært innbrudd der. Han fikk nærmest sjokk av synet som møtte ham.

(Se flere bilder i karusell øverst i artikkelen)

Grovt hærverk

- Det som plager meg mest er at dette må ha vært godt planlagt. De som har gjort dette har gått svært grundig til verks og jobbet systematisk, forteller Huse.

Absolutt alle vinduer er knust, og alle møbler er enten knust eller skåret i. Det er skåret hull i malerier, og ei over hundre år gammel parafinlampe er smadret.

Ingenting er stjålet fra hytta.

- Dette er rent hærverk. De har gått inn for å ødelegge mest mulig. Jeg kan ikke fatte hvorfor noen vil gjøre noe slikt, sier den fortvilte hytteeieren.

Familiehytte

Eldar Huse bor ikke lenger på Harøya, men har hus og hytte der. Hytta ble bygd på begynnelsen av 1960-tallet, og har vært i familiens eie hele tiden.

- Jeg er glad dette ikke skjedde mens foreldrene mine levde. De ville tatt det veldig tungt. Husøy forteller at det ikke oppbevares noe av verdi i hytta.

- Men mye av det som er ødelagt har uerstattelig affeksjonsverdi.

Ber om tips

Saka er meldt til lensmannskontoret i Sund. Det skal gjennomføres undersøkelser tirsdag. Huse mener hærverket må ha skjedd iløpet av den siste måneden.

- Noen må vite hvem som har gjort dette, og jeg ber om at det blir tatt ansvar. Er det noen som vet noe om det, så ta kontakt med lensmannen, oppfordrer Huse.

Han er sjokkert over at noe slikt kunne skje på vesle, rolige Harøya.

- Da jeg vokste opp her var det aldri noen som trengte å låse ytterdøra. Skulle vi på ferie kunne vi kanskje låse og legge nøkkelen under dørmatta. At noe slikt kunne skje her er bare trist.