Lokale finalister i matkonkurranse

Myklebust Hvalprodukter AS og North Sea Salt Works AS kan vinne priser under Det Norske Måltid.

Finaleklar Myklebust Hvalprodukter AS er en av finalistene i «Det Norske Måltid 2016». Bildet av brødrene Karsten, Ole Mindor og Dag Narve Myklebust er tatt ved en annen anledning.   Foto: Agnar Gjendem

Nyheter

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Nå er finalistene til årets konkurranse klare. To av bedriftene er fra Møre og Romsdal.

– Betyr mye

Det er totalt 12 ulike konkurransekategorier. Myklebust Hvalprodukter AS konkurrerer om tittelen «Årets sjømat, villfanget», med produktet mørnet biff av hval.

– Det betyr mye for bedriften og mannskapet om bord i Kato å bli nominert til en slik pris. Dette er en anerkjennelse av jobben vi har lagt ned, både på land og om bord, for å lage et produkt i verdensklasse. Vi håper og tror at denne typen annerkjennelse vil være med på å løfte hvalkjøttet mot nye høyder, og øke folks bevissthet rundt et fantastisk produkt, sier salgssjef Thomas Gjerde til Rbnett.

– Mørnet hvalbiff er som navnet tilsier garantert mørt, har en fantastisk smak og er kjempesunt. Vi gleder oss til å se hva et lag av stjernekokker kan få til med produktet vårt frem mot finalen, fortsetter han.

– Hvilke muligheter tror dere at dere har til å vinne?

– Når vi først er i finalen, vil vi selvsagt vinne. Vi tror våre sjanser er minst like gode som konkurrentenes. Vi gleder oss til finalen, og ønsker alle nominerte i de ulike kategoriene lykke til.

Dette er ikke første gang produktene til bedrifta på Myklebust blir lagt merke til. Senest i august fikk lettrøkt hvalkjøtt hederspris og Spesialist-merket fra Matmerk.


Setter pris på lokalt kvalkjøt

Kvalkjøt produsert på Harøya fell i smak.

 

Gleder seg

North Sea Salt Works AS, som holder til på Gossen, er også blant årets finalister. Med produktet havsnø flaksalt kan de vinne pris for «Årets godbit».

– Det viktigste er at juryen, som består av kokker og andre dypt involvert i mat, har vurdert saltet vårt verdig til en finaleplass. Vi tror at validering av produktets kvalitet fra utenforstående er veldig viktig for alle matprodusenter. Det at restaurantene Noma, Statsholdergaarden, Kontrast og vår egen Maaemo bruker Havsnø veier tungt når vi snakker med utenlandske distributører. Det at vi er i finalen legger enda et argument på vektskåla, sier daglig leder Arve Øverland. Han fortsetter:

– Når det gjelder de andre finalistene til «Årets godbit», har vi bare smakt sorbeene. De er veldig gode. Vi gleder oss til å dra til Stavanger i januar, og vil glede oss over alle som vinner. Det å være invitert er en stor ære i seg selv.

North Sea Salt Works har også fått Spesialitet-merket fra Matmerk, for produktet Klart Havsnø.


Sprer om seg med Havsnø

Det eksklusive Havsnø-saltet fra Gossen har fått en pangstart i det norske markedet. Også Tyskland og Sverige lukter på havsaltet.Salt fra Gossen hedret av stjernekokk

Tildeles merket "Spesialitet - unik smak" - får skryt av Bent Stiansen.

 

– Svært høy kvalitet på finalistene

DNM ble arrangert første gang i 2008. Årets finale arrangeres i Stavanger den 6. januar.

– Nå er finalistene klare, og vi gleder oss enormt over at produkter fra hele landet når opp til finalenivå i landets viktigste kåring av matkvalitet, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Finalejuryen består av leder Einar Risvik, Tom Victor Gausdal, Wenche Andersen, Kari Innerå, Frode Selvaag, Roar Hildonen og Gunnar Nagell Dahl. Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, skal de sju samles igjen i november for å smake seg frem til kategorivinnerne.

– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, sier Austigard og Skretting.

Disse produktene skal konkurrere om tittelen Årets sjømat, villfanget:

  • Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland
  • Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal
  • Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Disse produktene skal konkurrere om tittelen Årets godbit:

  • Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
  • Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
  • Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
  • RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag