– Jeg var langt nede da jeg fikk beskjed at YX-kjeden ikke lenger ville ha meg som driver av bensinstasjonen vi har drevet i Eidsvåg i 19 år. Det var en vanskelig beskjed å få, sier eieren av YX-bensinstasjon i Eidsvåg Ingolf Aarseth.

Det er gått fire måneder siden representanter fra YX-kjeden dukket opp i Eidsvåg og meddelte at han var vraket som forhandler.

– Vi hadde satt oss rundt bordet og skulle nyte kaffe og konas sveler da de slapp nyheten. Du er valgt bort fra å drive YX-bensinstasjonen i Eidsvåg, var beskjeden. Jeg tror ikke jeg har vært så langt nede som forretningsdriver noen gang.

Sammen med kona Mona har de hatt fire ansatte til å betjene alle som kom gjennom bygda for å få drivstoff. Enten det var bensin, diesel eller rekvisita. Da Romsdals Budstikke var innom, var de siste reolene tømt. Betjeningen som har stått på «til the bitter end», hadde opptelling av kassa for siste dags drift.

Aarset er eier av lokalene, men det er YX-kjeden som er eier av tanker og pumper.

Frem til 1. desember blir det YX-kjeden som driver stasjonen, men bare som selvbetjent med kortautomat. Foto: Ottar Rydjord

– Jeg har hatt fire dyktige medarbeidere, som har stått på for kundene. Det å måtte si de opp var en vanskelig oppgave.

To har allerede funnet seg ny jobb, mens en tredje har blitt pensjonist. Siste medarbeider står fortsatt uten ny jobb. De ønsket ikke noe bilde fra siste arbeidsdag.

– Det blir for trist, sa de tre som var på jobb.

En arbeidsplass de har trivdes på er nå historie. De utveksler handtrykk og gir sjefen Ingolf Aarseth en god klem.

– Det har vært en solid stab vi har hatt. Det er en betingelse for å drive en bensinstasjon, vi må lite på betjeningen, sier Mona og Ingolf Aarseth.

– Hva skjer nå med lokalene?

– Det er vi som eier de, og skulle gjerne ha sett at det var liv i lokalene. To bensinstasjoner var sunt for bygda, men per dags dato er det ikke bestemt noe. De forblir tomme. Det er langt fra ønsket situasjon, sier Aarseth.

– Nå får vi konsentrere oss om Bunnpris-butikken som vi driver i Eidsvåg.

– Vi har vært med på å investere 40 millioner kroner i Eidsvåg, så det er å håpe at Eidsvåg blir et godt sted å bo for de som er her i fremtiden også, sier Aarseth.

- Vemodig, sa Oddmund Langset der han fikk sin siste kaffekopp på «Hydron» i Eidsvåg. Foto: Ottar Rydjord
Fra 1. desember er det bare en stasjon i Eidsvåg. Foto: Ottar Rydjord