– Høsten og vinteren i fjor var helsvart, men nå merker i alle fall vi en klar bedring, sier Havnes.

Én million kroner per tomt

Solid Utbygging er utbygger av Mevollfeltet på Hollingen i Aukra. Området – som ligger på fastlandsdelen av Aukra – er regulert for i alt cirka 60 boenheter, fordelt på 15 eneboligtomter og resten konsentrert bebyggelse. Solid bygger selv ut den konsentrerte bebyggelsen, og starter byggearbeidet i disse dager.

12 av de femten eneboligtomtene er solgt. Prisen per tomt er på rundt en million kroner, noe som regnes for dyrt i en distriktskommune.

– Det har vært en del ekstra kostander med infrastruktur som gjenspeiles i tomteprisen. Men vi er godt fornøyd med utviklingen nå. Det kan tyde på at optimismen er tilbake i markedet, i tillegg til at produktet er bra, sier Havnes.

Aukra kommune er kunde

Solid Utbygginghar dannet et eget datterselskap, Mevoll boliger, som står for salget av leilighetene på feltet.

Aukra kommune har kjøpt to tomter til sin omsorgsbase. En av tomtene er også regulert til lavblokk, men Havnes vet foreløpig ikke om den vil bli bygget.

– Det vi vi ta en vurdering på etterhvert.

I tillegg til feltet på Hollingen jobber Solid nå med to andre større prosjekter. Naboeiendommen til Mevoll kan bli bygget ut sørover. I tillegg samarbeider selskapet med Molde kommune om utbygging av Hasleliåsen på Nesjestranda, hvor det kan bli 200 nye boenheter.