Etter at en kvinne fra Stranda oppdaget en 6.000 år gammel helleristning på en stein hun fant for ti år siden, håper arkeologer å finne et større felt med helleristninger ved Storfjorden.

– Det er funnet en helleristning i Stranda, og dette ser veldig lovende ut. Det kan være en del av et stort felt med helleristninger, sier arkeolog Trond Lødøen til Sunnmørsposten.

Turid Skogly på Stranda fant steinen med helleristningen på småbåthavna i Øygardsvika like utenfor Stranda sentrum for ti år siden. Etter at steinen hadde stått i hagen i alle årene siden, kikket hun og datteren nærmere på den i sommer.

Begge var overbevist om at et hjortedyr var risset inn i steinen, og fikk bekreftet mistanken av arkeologene Lødøen og Morten Ramstad fra Universitetet i Bergen og Kristoffer Dahle fra Møre og Romsdal fylkeskommune, skriver avisa Sunnmøringen.

– Den er vanskelig å datere, men vi tror den er 6.000 år gammel, sier Dahle.

Siden havnivået lå 20 meter høyere for 6.000 år siden, ligger trolig opphavsstedet for helleristningen høyere enn funnstedet. Nå ber arkeologene folk ta kontakt om de vet hvor steinen kan komme fra.

Helleristningen er den eldste som er funnet på Sunnmøre, og den første på over 50 år på Vestlandet.