Den overhengende faren for fjellskred fra Veslemannen har ført til at Raumabanen er stengt. Roer fjellet seg, vil ordfører Lars Olav Hustad se mulighetene for at godstog kan passere.

– Sikkerheten er naturligvis alltid viktigst. Men viser målingene fra NVE at bevegelsene i fjellet Veslemannen avtar, vil jeg i løpet av dagen ta et initiativ overfor politimesteren i Møre og Romsdal for å få en ny vurdering av om godstogene på Raumabanen kan passere forbi det rasutsatte stedet, sier ordfører Lars Olav Hustad til Romsdals Budstikke.

Når Raumabanen er stengt forbi Lyngheim i Romsdalen, får verken persontog eller godstog passere. Stenging av Raumabanen er ett av tiltakene når farenivået i fjellet vurderes til nivå rødt.

– Viser det seg at bevegelsene i fjellet avtar, mener jeg vi bør vurdere mulighetene for at godstogene kan passere. Godstogene på Raumabanen er utrolig viktig å få fram i tide. Når banen er stengt, berører det mange arbeidsplasser. Det er politiet som beslutter stenging av banen eller åpning. Hvis risikoen for fjellskred ikke er like stor lenger, må man ikke drøye lenge med å gjenåpne jernbanen for trafikk, iallfall godstrafikken, sier Lars Olav Hustad.

Da jernbanestrekningen mellom Åndalsnes og Dombås var stengt i fjor høst på grunn av risiko for fjellskred, ble det etter en tid gitt åpning for at godstogene kunne passere Lyngheim. Da var det kontinuerlig kontakt mellom jernbanen og geologene i NVE som overvåket bevegelsene i fjellet. Persontogene fikk da ikke passere.