Trollstigen stengt

Trollstigen og vegen innover i Eikesdalen er de mest utsatte strekningene i vår distrikt. Statens vegvesen melder at Trollstigen allerede er stengt. Vi snakket med David Grøvdal i Statens vegvesen som var ute på befaring ved Trollstigen like før klokken 13.

- Det er for mye vann og vi ble nødt til å stenge, sier Grøvdal til Rbnett.

Operasjonsleder i politiet, Frode Gjøsund, forteller til Rbnett at de fram til klokka 17.45 ikke har fått meldinger om skader som følge av været.

Regn resten av dagen

Vakthavnende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt har ikke oppløftende meldinger for resten av tirsdagen.

- Dere må belage dere på mer regn tror jeg. Det står på med byger inn fra havet og jeg ser ikke slutten på det på denne siden av midnatt.

Sjekk værvarselet for din kommune her.

Fram til klokken 14 tirsdag hadde det regnet 20 millimeter i Nøisomhed i Molde, 18 millimeter på målestasjonen på Åndalsnes og 12 millimeter i Surnadal. Regnet tok seg imidlertid kraftig opp etter klokken 14. Målestasjonen til Rbnett har målt 19,2 millimeter nedbør så langt i dag i Molde sentrum.

Kraftig vind

I tillegg til nedbøren blåser det kraftig i Romsdal. Vår målestasjon i Molde sentrum har på det meste mål vindkast opp i 13,2 meter per sekund. Meteorologisk institutt har målt 15 meter per sekund ute ved Molde lufthavn.

- Det er sterk kuling, men det er altså enkelte vindkast som er så sterke. Generelt blåser det kuling fra Trondheimsfjorden og sørover. Det skal imidlertid minke en gang mellom klokken seks og åtte i kveld, sier Thyness.

Ingen meldinger

Politiet hadde tirsdag morgen ikke fått inn noen meldinger knyttet til regnværet.

- Vi har ikke fått noen meldinger knyttet til nedbøren eller ekstremvær. Vi er jo litt vant til slikt vær her til lands, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved Møre og Romsdal politidistrikt i Kristiansund.