- Ser ikke enden på regnet før midnatt

Det bøtter ned i Romsdal og det fører til problemer på vegene.

Kraftig regn Det har regnet kraftig i Romsdal tirsdag og det er ikke ventet å lette før i natt.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Litt lenger sør på Vestlandet skaper regnværet allerede store problemer for trafikken. Ifølge Meteorologisk institutt har det flere steder sør for Stad kommet ned over 100 millimeter med nedbør de siste 24 timene. I Romsdal og på Nordmøre kommer det verste regnværet først nå i ettermiddag, og dersom det forsetter i like stor grad som i skrivende stund kan det føre til problemer på vegene også her.

Uvær på Vestlandet stenger flere veier

Store mengder nedbør og rasfare fører til at en rekke veier stengt på Vestlandet.


Trollstigen stengt

Trollstigen og vegen innover i Eikesdalen er de mest utsatte strekningene i vår distrikt. Statens vegvesen melder at Trollstigen allerede er stengt. Vi snakket med David Grøvdal i Statens vegvesen som var ute på befaring ved Trollstigen like før klokken 13.

- Det er for mye vann og vi ble nødt til å stenge, sier Grøvdal til Rbnett.

Han forteller videre at en også holder ett tett øye med vegen i Eikesdalen.

Obs-varsel: Melder mye nedbør i Møre og Romsdal

Meteorologen varsler sterk vind, mye regn og flomvarsel på gult nivå.


Operasjonsleder i politiet, Frode Gjøsund, forteller til Rbnett at de fram til klokka 17.45 ikke har fått meldinger om skader som følge av været.

Regn resten av dagen

Vakthavnende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt har ikke oppløftende meldinger for resten av tirsdagen.

- Dere må belage dere på mer regn tror jeg. Det står på med byger inn fra havet og jeg ser ikke slutten på det på denne siden av midnatt.

Sjekk værvarselet for din kommune her.

Fram til klokken 14 tirsdag hadde det regnet 20 millimeter i Nøisomhed i Molde, 18 millimeter på målestasjonen på Åndalsnes og 12 millimeter i Surnadal. Regnet tok seg imidlertid kraftig opp etter klokken 14. Målestasjonen til Rbnett har målt 19,2 millimeter nedbør så langt i dag i Molde sentrum.

Kraftig vind

I tillegg til nedbøren blåser det kraftig i Romsdal. Vår målestasjon i Molde sentrum har på det meste mål vindkast opp i 13,2 meter per sekund. Meteorologisk institutt har målt 15 meter per sekund ute ved Molde lufthavn.

- Det er sterk kuling, men det er altså enkelte vindkast som er så sterke. Generelt blåser det kuling fra Trondheimsfjorden og sørover. Det skal imidlertid minke en gang mellom klokken seks og åtte i kveld, sier Thyness.

Ingen meldinger

Politiet hadde tirsdag morgen ikke fått inn noen meldinger knyttet til regnværet.

- Vi har ikke fått noen meldinger knyttet til nedbøren eller ekstremvær. Vi er jo litt vant til slikt vær her til lands, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved Møre og Romsdal politidistrikt i Kristiansund.