Her får Markus (8) synge med Bruce Springsteen

Tirsdag fikk Markus Solli Sorthe (8) fra Hjelset en opplevelse for livet.

På konsert Tante Stine Sorthe (til venstre) og samboeren Anders Danielsen, mamma Magnhild Solli Sorthe og Markus på konsert.  Foto: Privat

Nyheter

- Are you ready? spør «The Boss» før Markus (8) hopper opp på scena og drar i gang med «Waitin' on a Sunny Day.»

- Alt klaffet

- Det er nesten sånn man ikke tør å håpe på, men vi fikk tidlig kontakt med Bruce og alt klaffet, forteller pappa Jørn Sorthe til Rbnett på telefon.

- Vi var ivrig med å dele det på sosiale medier, for dette skjer ikke igjen.

Bruce Springsteen gjestet Trondheim for første gang tirsdag og foran nesten 40.000 ivrige fans på Granåsen fikk Markus vise seg fram sammen med et av rockens største ikoner. Unggutten er også en stor fan av Springsteen og ønsket seg billett til konserten i bursdagsgave.

- Han har bevisst fått det inn med morsmelka. Han hørte det nok før han ble født også, i magen til moren. Han har sett på konserten fra London, Hyde Park tror jeg det er, og har lært seg noen av sangene utenat. Han øver med mikrofonstativ og skal hive gitaren til meg da.

«Can we sing?»

Familien møtte tidlig opp på konserten i håp om å få sikre seg en god plass ved scena.

- Vi var der i to-tida og da var vi rundt 400 som sto i køa. Da de slapp oss inn, gikk vi på motsatt side og fikk plasser helt framme ved scena. Vi hadde med oss plakater hvor det sto «Can we sing Waitin' on a Sunny Day?»

Bruce fikk tidlig øye på plakaten og var borte for å hilse på Markus. Før den utvalgte låta viser Springsteen plakaten på storskjermen og vinker etter hvert Markus opp på scena. Åtteåringen spretter opp, til tross for litt nerver.

- Han var litt i tvil når det begynte å nærme seg, men da Bruce spurte om han var klar skulle han opp, forteller en stolt pappa.

- Jeg ble litt satt ut selv, og er kanskje litt partisk, men det er den beste konserten jeg har vært på, sier Sorthe.

- Markus var i fyr og flammer etter å ha vært på scena og ville at jeg skulle holde ham opp slik at han fikk sett mer. Han sang "Sha la la la la la la" og de bitene han kan.