Knapt 1.000 studenter har fått tilbud om studieplass fra Høgskolen i Molde i forbindelse med samordnet opptak (opptaket til grunnutdanningene). I tillegg er det gitt tilbud til cirka 500 søkere til videreutdanninger og masterstudier og drøyt 100 til deltidsstudiene. Totalt har det altså gått ut tilbud om plass på Høgskolen i Molde til rundt 1.600 søkere.

– En strålende jobb

I disse dager mottar søkere i det samordnede opptaket svar på sine søknader.

– Opptaksteamet på høgskolen har gjort en strålende jobb, og har nå sendt tilbud til 986 søkere til grunnutdanningene, sier høgskoledirektør Gerd Marit Langøy i en pressemelding.

– Vi håper å se så mange som mulig av disse som studenter ved HiMolde til høsten.

870 med Molde som førstevalg

Til dette studieåret var det 870 som hadde Høgskolen i Molde som sitt førstevalg.

– Det er en svært viktig del av HiMoldes samfunnsoppdrag å utdanne sjukepleiere og vernepleiere, så vi er glad for at søkerne ønsker disse utdanningene, sier Langøy.

Trått for petroleumlogistikk

I andre enden opplever høgskolen at bachelorstudiet i petroleumslogistikk i Kristiansund nå har få søkere. Det var i flere år det mest populære av alle studietilbudene til Høgskolen i Molde og det var sterk konkurranse om plassene. På få år har dette snudd helt om. Nå var det 23 som hadde studiet på førsteplass.

– Men det er viktig å huske på at i krevende tider så er det nettopp studier som petroleumslogistikk som gir kunnskap om omstrukturering og effektivisering, sier Langøy.

– Vi har tro på at de studentene som starter der nå skal være etterspurte når de er ferdig med sin utdannelse, sier hun.

De øvrige studiene ved HiMolde holder stand, på omtrent samme nivå som tidligere.

StudiumSøknader førstevalgSøkere tilbud
Sykepleierutdanning273174
Vernepleierutdanning13470
Bedriftsøkonomi4460
Idrett og adventure2846
IT3840
Statsvitenskap1119
Jus4180
Logistikk og Supply Chain Management86100
Regnskap og revisjon3150
Økonomi og administrasjon71134
Sport Management3690
Jus og administrasjon5480
Petroleumslogistikk2343
I alt870986

I tillegg til tallene ovenfor kommer det lokale opptaket.

– Dette gjelder først og fremst opptak til videreutdanninger og masterstudier, der vi har gitt tilbud til cirka 500 søkere, og opptak til deltidsstudiene i vernepleie og sykepleie, der over 100 søkere har fått tilbud om plass. Det desentrale deltidsstudiet i sykepleie er nytt av året, og har blitt svært godt mottatt, sier Gerd Marit Langøy.