Fred Husøy ble Årets fjellgeit

Han trodde han bare skulle klippe snora da Fjellfestivalen åpnet.
Nyheter

Fred Husøy, en drivkraft bak det nye Tindesenteret på Åndalsnes, ble kåret Årets fjellgeit da Fjellfestivalen åpnet i Skorgedalen i Rauma søndag.

Han var blitt spurt om å klippe snora for å markere åpninga, og hadde ingen mistanke om æresbevisningen som kom. Det gikk opp for ham litt etter litt da begrunnelsen for Årets fjellgeit ble lest opp.


VIDEO: Fjellgeita klippet klatretauet

Dermed erklærte Fred Husøy Fjellfestivalen for åpnet foran noen hundre turgjester.


Begrunnelsen hadde med mye av det Husøy har bidratt med, bla a at han var med på å opprette Norsk Fjellsportforum på 1980-tallet, at han har vært pådriver for å heve kompetansen hos fjellførere, og ikke minst at han har vært pådriver for det Tindesenteret som nå ruver på kaia på Åndalsnes.

Det var Stein P. Aasheim og Ann Mari Hjelle i DNT som overrakte æresbevisningen. Sjøl hadde ikke Husøy så mye han ønsket å si, annet enn at han håper folk vil bruke Tindesenteret.


Nyt finværsdagen på Fjellfestivalen

Fra mandag av blir det regn igjen, men det er håp utover uka.


- En ære

Da Rbnett snakket med "fjellgeita" etter åpninga, sa han at det var en ære å bli Årets fjellgeit, og at det er kjekt å bli satt pris på.

- Men nå syns jeg at jeg har fått nok oppmerksomhet, sa han, med henvisning til at han også ble kåret til  Årets raumaambassadør før jul.

Sol og drama

Det var strålende vær da Norsk Fjellfestivals åpningsarrangement startet på Selsetra i Skorgedalen kl. 15, med nærmere tusen mennesker til stede, ifølge arrangørenes anslag. Etter hvert skyet det litt til.

Første halvdel av arrangementet var viet til prosjektet Digital seter – en oppsetning med musikk, dans og drama der blant andre Anniken Solli-Mork var med, samt dansere fra Danseverkstedet.

Da arrangementet var slutt etter rundt fem kvarter, var det salg av pølser og brus på stedet. Mens mange bega seg på heimvei, var det også mulighet for å overnatte på stedet, i en lavvo Statens naturoppsyn hadde satt opp.

Turbingo og hulder under bru

Det var for øvrig et artig opplegg for de små på vei opp, med turbingo. Barna fikk utdelt et ark med bilder av edderkopp, blad, fjør og andre "naturting", og fikk i oppdrag å krysse av for hver av disse bildene de sjøl oppdaga på vegen. Arket kunne de levere inn da de kom fram, for å bli med på en trekning.

Ungene på veg opp fikk også oppleve ei hulder som blåste såpebobler under ei bru.

Vi kommer tilbake med mer fra festivalåpninga.