Psykologer anbefaler Atlanterhavsvegen

GPS-giganten TomTom har kåret drømmevegen i Europa.

Atlanterhavsvegen - nå også anbefalt av psykologer. Leserbilde: Roy Skaanes 

Nyheter

Atlanterhavsvegen har vunnet mange priser og toppet mange lister over vakre turistmål, men du hadde kanskje ikke ventet at også psykologer skulle anbefale vegen. Det er GPS-selskapet TomTom som har funnet fram til den største kjøreopplevelsen for de fleste europeiske bilister.

Atlanterhavsvegen topper foran Estoril Ocean Drive i Portugal, vegen rundt Comosjøen i Italia og Peloponnes i Hellas.

Det er den britiske avisa Daily Mail som skriver dette.

TomTom har spurt 14.000 sjåfører hva de ønsker seg av kjøreopplevelser på en sommerferietur. Faktorer for opplevelsen har vært klima, landskap, svinger, vegkvalitet, trafikk og fasiliteter. Svarene deres er blitt analysert av psykologer opp mot en del europeiske vegstrekninger, og vinneren ble altså Atlanterhavsvegen som blir grundig presentert på det britiske nettstedet.

70 prosent av bilførerne oppga at flott landskap var viktig for dem på sommerturen. Dette er blitt enda viktigere nå når selfier og feriebilder publiseres rett i sosiale medier. En av fire ønsker seg fine og oversiktlige svinger, mens en av fem ønsker seg lite trafikk.