Nasjonal sykkelveg åpnet

– Salige er de syklende

Kristin Sørheim åpnet den første av ti nasjonale sykkelruter.
Nyheter

– Salige er de syklende, smilte leder Kristin Sørheim ved Samferdelsutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune da hun åpnet Atlanterhavsruta mandag.

Folkehelse

Til sammen 16 ansatte fra samarbeidspartnerne i prosjektet, fylkeskommunen og Statens Vegvesen, møtte opp til avdukingen av sykkelrute-skiltet på Kårvåg.

– Det er stas å få åpne noe som er så bra for innbyggerne og turistene. Dette er den første av ti nasjonale sykkelruter og det bidrar til god folkehelse, bedre miljø og bedre framkommelighet, sier Sørheim.


LESERBREV:

Nasjonal sykkelrute 1 og trafikksikkerhet

".. uansvarlig av fylket og Statens Vegvesen å markedsføre dette som en trygg sykkelveg for familier før gang- og sykkelveg er på plass..."


– Stort

Ole Jan Tønnesen, avdelingsdirektør ved Statens Vegvesen, var med i sykkelfølget som tok turen fra Kårvåg til Eldhusøya etter åpningen.

– Jeg er glad for at vi får hektet Atlanterhavsruta på det store europeiske sykkelnettverket. Dette er stort i hele Europa og jeg ser allerede at vi har folk som kommer for å sykle ruta. Det er en fin måte å markedsføre Norge på, sier han.


Åpnet Nasjonal sykkelrute

– Den farligste vegstrekninga vår

– Jeg kan ikke fatte at Statens Vegvesen mener strekninga Kjørsvik-Tornes er trygg å sykle."Nasjonal sykkelrute 1" åpner i ytre

Atlanterhavsruta går fra Kristiansund via Eide, Fræna, Aukra og Sandøy til Ålesund - med taxi i tunnel.