Tesla har etablert en pop-up-butikk på torget i Molde – den midlertidige butikken blir stående ut juli måned. Butikken skapte nysgjerrighet og debatt på Facebook, og her kommer Molde kommunes informasjonssjef, Hilde Johansen, med en forklaring på den nye butikken:-Tesla-standen gir viktig inntekt til Moldejazz! Den står der noen uker nå i sommer.

Moldejazz har avtale med Molde kommune som gir dem rett til å leie ut torg- og bodplasser i sentrum av Sommer-Molde.

Åpnet fredag

– Romsdal og Nordmøre er et veldig viktig område for oss. Dette er en super måte å komme seg ut til folket på, sier butikksjef Erik Mathias Lystad.

Til daglig driver han Tesla-butikken i Ålesund, men denne måneden pendler han også litt til Molde, hvor han i mange år har jobbet både med bilsalg og innen hotellbransjen.

– Butikken vår i Ålesund når ikke nødvendigvis ut til alle i fylket. Noen synes kanskje det blir litt langt å kjøre. Sånn sett er Molde perfekt. Jeg har dessuten bodd såpass mange år i Molde, at det er greit å bruke nettverket jeg har etablert der. Og i jazzfestivalen treffer vi også mange andre fra Norge som kommer til byen, sier Lystad.

Bra respons

I løpet av de to første dagene har det vært mange nysgjerrige romsdalinger innom, forteller han.

– Responsen har vært veldig bra. Det er mange som vil prøvekjøre og også få informasjon om bilene vi tilbyr. Det er dagens Model S, deretter Model X, som kommer til Molde under jazzen. De første norske kundene har allerede fått den, og flere er på veg. I tillegg kommer Model 3, som ble lansert i april, en litt mindre og rimeligere bil som kommer i handelen i begynnelsen av 2018. Veldig mange har bestilt den allerede.

Seks dager i uka

Lystad forteller at «torgboden» de nå har i Molde er en pop-up-butikk som Tesla har rundt om i Europa.

– Pop-up-butikken var i Bergen tidligere i vår, men nå kom den rett fra Tyskland. Etter å ha pakket sammen i Molde, skal den til Bodø.

Butikken står på torget i Molde hele juli måned og holder åpent hver dag fra 10 til 18 unntatt søndager.

– Vi har en ordinær leieavtale om torgplass med Molde kommune. De har vært veldig positive, og det har også de som har kommet innom oss vært. Norge er et godt marked for Tesla, og dette tror jeg også oppfattes som et positivt tilskudd til Molde nå i sommer, avslutter han.

Butikksjef Erik Mathias Lystad sier responsen så langt har vært svært god i Molde. Foto: Privat