Blåmuggosten fra Tingvoll ble klar vinner under Nordisk Ostefestival i Svendborg i helga.

- Ingen andre oster oppnådde høyere poengsum enn Kraftkar, og det er vi utrolig godt fornøyde med, sier ostebonde Kristin Waagen i en pressemelding.

- Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier Waagen.

Årlig lager Tingvollost omtrent 20 tonn ost av melk. Melken kommer fra egen gård og selskapet er eid av familien. Kraftkar har tidligere vunnet VM-gull og selges både i inn- og utland.

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å holde jevnt høyt nivå. Vi sammenligner det egentlig med toppidrett, det er ingen tilfeldigheter, men intens trening og terping på hundrevis av detaljer, hvor det som driver oss er en søken etter å lage en enda bedre ost, forteller Waagen.

- I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, understreker ostebonden.