Slinningsbålet med verdensrekord

Lørdag formiddag ble det klart at bålet satt den gjeve rekorden.

Bildet er fra 2010. Da målte bålet 40,45 meter, mens årets bål er 47,4 meter.   Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

Lørdag formiddag kunne bålsjefene juble over ny verdensrekord. Slinningsbålet måler 47,4 meter, og verdensrekorden er dermed gjenerobret fra Slovenia. Over 8000 paller bre frakter over på den lille holmen ved Slinningen i Ålesund med håndkraft, skriver bypatrioten.com. Den unike båltradisjonen lever videre i Ålesund takket være en utrolig innsats fra ungdommer som har jobbet natt og dag.

Bålet tennes lørdag kveld klokken 21.00.

Politiet på Sunnmøre sendte også ut gratulasjoner via Twitter, og roser ungdommene for sikkerheten under byggingen av bålet. De skriver videre at Slinningsbålet skaper noen trafikale utfordringer på Slinningen/Skarbøvika og Hessa. Parker fornuftig og tenk på andre trafikanter, oppfordrer politiet.