Ny hurtigrute til Molde

MS Spitsbergen er på jomfrutur.

Hurtigrutens nyeste skip ankommer Molde for første gang onsdag kveld.  Foto: Tor Farstad

Nyheter

Tirsdag kveld seilte den nye hurtigruta MS Spitsbergen fra Bergen, og onsdag kveld klokka 21.30 legger skipet til kai i Molde. Her ligger den 45 minutter før den fortsetter jomfruturen til Kirkenes.

Ekspedisjonsskip

- De som ønsker kan komme ombord for å se på skipet, men det vil ikke være mulig å reise med skipet fra Molde. På grunn av løyve er det bare mulig å reise fra startkai til startkai, forteller kommunikasjonssfjef Stein Lillebo til Rbnett.

MS Spitsbergen blir ekspedisjonsskip i hurtigruteflåten.

- Det er et mer kompakt skip med gode manøvreringsegenskaper. Lugarene er større, men færre enn på andre hurtigruteskip. Skipet vil i 2017 seile på ekspedisjonstur til Canada. Det vil også seile til Island og Grønland.

Erstatter Midnatsol

Dette nye skipet vil i sommer virke som et ekstratilbud for de gjestene som ønsker å reise hele ruten. Spitsbergen vil heller ikke følge den tradisjonelle ruten som de elleve andre skipene.

- Det blir mer fleksibilitet med Spitsbergen. Ruten blir en annen. Vi legger ikke til kai på natt og vil ikke transportere gods. Dette skipet vil også velge andre seilingsveier enn den tradisjonelle ruten. Så gjestene ombord her vil få sett andre ting, forteller Lillebo.

I sommer vil ekspedisjonsskipet seile parallelt med MS Lofoten og gjøre de samme daganløpene som det tradisjonelle skipet fra 1964. Til høsten, i september, vil Spitsbergen fases inn i den tradisjonelle ruten.

- MS Midnatsol vil tas ut av ruten og seiles til Antarktis. Da vil Spitsbergen overta plassen og vil seile som normalt, sier Lillebo.

Stor etterspørsel

Det nye skipet er på kanskje på sin første tur, men merkevaren til Hurtigruten er godt kjent. Derfor er det få lugarer igjen for sommeren.

- MS Spitsbergen er tatt meget godt imot i markedet, og det er knapt ledige lugarer igjen denne sommeren, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

Skipet skal døpes 6. juli. Det vil være en historisk dag. MS Spitsbergen vil nemlig bli den første hurtigruten som blir døpt i Svolvær.