Har du smakt denne retten?

50-årsfest for sjelden middag. Se bildene.
Nyheter

Vistdalingen har fått sin "nasjonalrett" sekkeposen. Nå har de gjort det til en tradisjon å samles i sentrum i bygda, lage marked og selge masse sekkepose - som også kalles sekkjepåse.
Markedsdagen arrangeres for åttende året på rad. Men i hele femti år har de holdt sekkeposetradisjonen vedlike i en festlig lag på samfunnshuset.

PauseINTERVJUET

I sekk og pose

Ja, visst blir en tung i magen av sekkjepåse. Men Tor Olav Hanset Kjølstad har troa på at folk hiver seg i dansen på sekkjepåsefesten.

Det viste seg å bli et populært tiltak som nå er å regne for tradisjon i bygda. Fra fjern og nær kom det folk. og alle skulle ha sekkepose. For øvrig en jobb som Vistdal ungdomslag står for.

1200 porsjoner hadde de laget til de som dukket opp på sekkeposedagen.

Det holdt imidlertid ikke og det måtte etterfylles for at alle kunne gå stappmette fra matteltet.  Ute var det rigget til salgsboder og det ivar ikke mangel på tilbud av verken vått eller tørt.

 I skolen var det loppemarked der inntektene skulle gå til en planlagt klssetur for ungdomsskoleelevene til Krakow i Polen neste år.

Jubileum

- Det er akkurat femti år med sekkeposefester i bygda, kunne Berit Fredvig-Erichsen fortelle.

- Dette skjer, takket være Per Nerland som  i 1966 kom med et forslag om en slik dag. Hadde det ikke vert for Per Nerland sin ide om å laget en fest til sekkeposens pris da hadde sekkeposen vert et glemt kapittel i Visdal, sier hun.

Berit Fredvig-Erichsen er nyvalgt leder i Vistdal ungdomslag.