BBC presiserer: Ikke lensmannens feil

– Har bare positive opplevelser med det lokale politiet.

Fartsfesten stoppet En rekke medier meldte at lensmannen i Rauma nektet Top Gear å bryte fartsgrensa, og at dette var årsaken til at de trakk seg fra innspillingen dagen før de skulle starte. Her Romsdals Budstikke mandag 6. juni. 

Nyheter

BBC har sendt ut ei pressemelding etter at en rekke norske medier de siste dagene har skrevet om hvorfor Top Gear angivelig skal ha trukket seg fra innspillingen på Nordmøre og Romsdal.

Derfor droppet Top Gear nordvestlandet

Fikk det ikke som de ville.


Ikke lensmannens feil

– I løpet av den siste uken har flere norske medier rapportert at Top Gears filming på Atlanterhavsveien og Trollstigen ble avlyst på grunn av lensmannens motvilje til å oppheve fartsgrensene. I følge en talsperson fra BBC Worldwide er ikke dette grunnen, heter det i meldingen.

Top Gear planlegger nå et nytt Norgesbesøk mens episode to har premiere på BBC Brit 7. juni.

Sier det ikke var Trollstigen-nei som var årsaken

– Top Gear var klar for å kjøre i Trollstigen etter gjeldende regler.


Skryter av politi og vegvesen

Ifølge en talsperson for BBC var det timing som lå bak avgjørelsen om å avlyse Norgesbesøket 27. mai. Talspersonen forteller videre at avlysningen ikke hadde noe som helst med den lokale lensmannen å gjøre.

– Vi vil gjerne tydeliggjøre at grunnen til at vi ikke fikk filmet I Norge den 27. mai ikke hadde noe som helst med fartsgrensene å gjøre. Den lokale lensmannen har ikke vært noe annet en hjelpsom og gjestfri ovenfor BBC og Top Gear. Det samme kan bli sagt om Vegvesenet som tillot oss å kjøre på delvis stengte veier under filmingen, sier en talsperson for BBC Worldwide.

LEDER MANDAG 6. JUNI

Top Gear og fart i Trollstigen

«Det virker som om lensmannen i Rauma tok en riktig avgjørelse.»