Administrasjonsbygget på Nyhamna evakuert i seks timer

– Situasjonen er nå under kontroll, sier Kitty Eide i Shell.

Full utrykning Deler av Nyhamna ble evakuert mandag ettermiddag etter lyder som indikerte lekkasje av hydrogengass fra flasker i laboratoriet i administrasjonsbygget. Fortsatt får ingen personer gå inn her.  Foto: Gunn E. Aarønes

Avstengt 26 personer befant seg i administrasjonsbygget på Nyhamna da det ble evakuert klokka 16.30.  Foto: Gunn E. Aarønes

Nyheter

Det ble full utrykning av nødetatene etter at det ble meldt om en gasslekkasje på Nyhamna rundt klokka 16.30 mandag ettermiddag.

Administrasjonsbygget ble evakuert etter at lyd indikerte lekkasje.

Ekstremt brannfarlig

– Det skal være gassflasker inne på laboratoriet som lekker. Rommet er utformet som en bunkers. I utgangspunktet vil rommet bli ventilert av seg selv, men ingen kan gå inn der nå, sa politiets operasjonsleder Rolf Anders Korstad til Rbnett klokka 17.30.

Det er hydrogengass på disse flaskene, en gass som er svært brann- og eksplosjonsfarlig

Det var ikke fare for andre bygg på anlegget – kun administrasjonsbygget var berørt. Det var 26 personer i bygget da det ble evakuert.

Avslutter evakueringen

Kommunikasjonssjef for Shells driftsavdeling i Kristiansund, Kitty Eide, sier til Rbnett klokka 22.30 at situasjonen nå er under kontroll.

«Ingen målbare funn av hydrogen verken i administrasjonsbygg eller utenfor rommet der hydrogenflaskene står», skriver Eide i en SMS seint mandag kveld. Inntil videre skal likevel ikke personell inn på rommet.

– Vi vurderer situasjonen som under kontroll, og administrasjonsbygget som trygg sone. Deler av bygget vil ha noen restriksjoner.

Eide har hele tiden vært tydelig på at selve prosessanlegget til Ormen Lange ikke har vært berørt av evakueringen.

– Det er viktig å få fram at lekkasjen ikke er knyttet til prosessanlegget. Dette er flasker som brukes under laboratorieundersøkelser.