Politiet bekrefter tirsdag overfor Rbnett at det er tatt ut siktelse mot motorsykkelføreren som natt til søndag kjørte utfor vegen ved Mordal.

Det ble tidlig søndag satt i gang en svært omfattende leiteaksjon på Baret mellom Haukebø og Mordal i Molde. Motorsykkelen ble raskt lokalisert, men føreren ble ikke funnet. Et halvt døgn etterpå fikk politiet kontakt med ham, og søndag kveld ga han politiet sin forklaring.

Etterforskingsleder ved Molde politistasjon, Kjell O. Moen, vil tirsdag fremdeles ikke gå ut med noe særlig fra i saka. Han poengterer at det er viktig for politiet å skjerme det som kommer fram i avhør.

– Men er han siktet etter hendelsene søndag?

– Ja.

– For hva?

– Siktelsen relaterer seg til de tvangstiltakene politiet gjennomførte, med beslag og framstilling for utvida blodprøve.

Vi vil ikke gå inn på hvilke beslag det er snakk om. Prøvene ble tatt for å sjekke om han hadde inntatt rusmidler.

– Politiet fulgte etter motorsykkelen før den kjørte ut, hvor var dette?

– Politiet ble oppmerksomme på motorsykkelen, fulgte etter et stykke og ønska å stoppe ham. Dette forsøket ble imidlertid avbrutt, så det var ingen forfølgelse i gang da han kjørte ut. Spesialenheten er uansett rutinemessig varslet.

Vi ønsker ikke å gå inn på hvor han ble forsøkt stoppet, og heller ikke grunnen til at forsøket ble avbrutt.

– Var det snakk om stor fart?

– Det går vi heller ikke inn på.

– Er det tema å kreve erstatning for leiteaksjonen?

– Vi etterforsker for å finne ut av hva som skjedde, hvorfor det skjedde, og om han burde skjønt at leiteaksjon var satt i gang.

Så det er vel tema, men uten at vi er der at det er aktuelt å konkludere, sier Moen, og poengterer at etterforskningen pågår fortsatt.