Mann omkom i snøskred

En svensk statsborger mistet livet i snøskredet i Rauma lørdag.
Nyheter

Nødetatene ble like etter klokken 17 lørdag ettermiddag varslet om at en mann hadde blitt tatt av et snøskred mellom Kavlisetra og Kyrkjetaket. Omtrent én time senere kunne politiet melde at man hadde funnet mannen, men livet hans sto ikke til å redde.

Mannen er en 54 år gammel svensk statsborger. I samarbeid med svensk politi har man fått varslet mannens pårørende om det tragiske dødsfallet.

Hentet ned

Mannen var på reise til Romsdalen og gikk skitur i området sammen med en kollega da skredet gikk. Det var også et annet turfølge med tre kvinner i området, men ingen andre ble tatt av skredet.

- Det var de øvrige fire som startet søket og fant mannen som ble tatt av skredet, opplyser operasjonsleder Leif E. Bergem-Ohr i Møre og Romsdal politidistrikt til Rbnett.

Gikk hver for seg

De to svenske mennene skal ha skilt lag og gått hver sin trase i fjellet. De to hadde avtalt møtested, men da den omkomne mannen ikke møtte opp til avtalt tid tok kollegaen kontakt med de tre kvinnene som var på tur. En av de tre fikk videre varslet nødetatene i løpet av kort tid.

- Det gikk et skred omtrent klokken fire, som startet langt oppe i fjellet. Vi antar at mannen ble tatt av dette skredet, sier Bergem-Ohr.

De fire skal ha gått opp i området hvor den svenske mannen skulle gå, til de fant det de mente var et skred og startet så et søk. De hadde med seg søkeutstyr. Omtrent klokken 17.20 ble mannen funnet og gravd ut. Turfølget startet hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde. Mannen ble hentet ned fra fjellet med et Sea King-helikopter, og senere kjørt til sjukehuset.

Stor redningsinnsats

Selv om det var flere personer i området da skredet gikk var man ikke redd for at flere personer hadde blitt tatt av skredet og søket ble avsluttet etter at den svenske mannen ble funnet.

Tre mannskaper fra Rauma Røde Kors, 17 personer fra skredgruppa til Norsk Folkehjelp i Nesset, Norske Redningshunder, luftambulansen og et Sea King-helikopter rykket ut etter å ha fått meldingen. Redningsmannskapene var raskt på stedet, men det var kun helikoptrene som rakk å komme seg opp på fjellet før søket ble avsluttet.

Stor skredfare

Det er ikke kjent hva som har utløst skredet, men NVE har meldt om betydelig skredfare i Romsdal lørdag. Det skal ha gått ett yttereligere skred i området.

- Vi vet foreløpig ikke om det er et selvutløst skred eller om turgåerne har utløst det, sier Bergem-Ohr.