Det er forslaget til vedtak som saksbehandler og høgskoledirektør Gerd Marit Langøy har lagt fram for høgskolestyret som skal behandle høgskolens framtid på møte onsdag 20. april.

Avdelingsstyrene har etter sist styremøte ved Høgskolen i Molde i mars  kommet med sine tilbakemeldinger om vegen videre for høgskolen.

Ønsker bedre grunnlag

Avdeling for Helsefag mener Høgskolen i Molde bør fusjonere med NTNU, og at høgskolen må gå videre samlet i en videre fusjonsprosess.

Avdeling for økonomi og samfunnsfag mener det ikke er godt nok grunnlag nå i forhold til de faglige konsekvensene til å støtte fusjon med NTNU eller andre fusjonspartnere.

Avdeling for logistikk ser det også nødvendig med et bedre grunnlag før det kan fattes vedtak om framtidig struktur, og ber om bedre utredning.

Ekstern utredning

Høgskoledirektøren er av den oppfatning at bare ensidige og interne utredninger i liten grad vil gi gode nok svar på hva som er best for Høgskolen i Molde.

Langøy mener at utredningene vil gi bedre svar dersom de gjøres sammen med aktuelle fusjonspartnere.

Som et andre alternativ ser høgskoledirektøren en ekstern utredning, der fusjonspartnere må svare på spørsmål fra utreder. Siden NTNU allerede har svart at Høgskolen i Molde ikke er aktuell for fusjon nå, går Langøy for alternativet med ekstern utreder.

To alternativ

Høgskolestyret har tidligere gått for NTNU som mest aktuelle fusjonspartner. Uten å spesifisere har avdeling for logistikk og økonomi/samfunnsfag pekt på andre samarbeidspartnere. Langøy har vansker med å se andre reelle fusjonspartnere nå.

– Det er mulig det kunne stilt seg annerledes dersom noen av dem faktisk hadde vist interesse for HiMolde. Det har vi imidlertid ikke opplevd. Ingen av dem har gjort noe forsøk på dialog med HiMolde om fusjon. Det gjelder for så vidt også NTNU, men der er i hvert fall døra «på gløtt", etter at vi tok initiativ i vinter, skriver Langøy i innstillingen til høgskolestyret.

Oppsummert mener Gerd Marit Langøy at det eneste reelle alternativet til fusjon med NTNU, er fortsatt alenegang og videre utredninger bør konsentreres om disse to alternativene.