De tre avdelingene ved Høgskolen i Molde spriker fortsatt i synet på hva som vil være det beste valget for dem i strukturreformen. Dette har Romsdals Budstikke skrevet om flere ganger denne vinteren. To styrevedtak denne uka viser at dette fortsatt gjelder.

Har ulike favoritter

Mens styret for Avdeling for helse- og sosialfag allerede i februar vedtok at de ville fusjonere med NTNU, har Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap og Avdeling for logistikk flere ganger trukket fram NHH i Bergen som den mest aktuelle fusjonspartneren.

Reformarbeidet skal på nytt behandles av høgskolestyret i neste uke – derfor har avdelingsstyrene nå gjort vedtak om hva de mener.

Vet ikke nok

Begge disse avdelingsstyrene trekker fram alenegang som et alternativ. De er også enige om at Høgskolen i Molde, uavhengig av framtidig valg, må intensivere arbeidet med å styrke egne fagmiljø og eget studietilbud, skriver Panorama.

Her er vedtakene

De tre ulike avdelingsstyrene har, ifølge Panorama, gjort følgende selvstendige vedtak i strukturarbeidet:

Avdeling for helse- og sosialfag

«Det er ikke noe alternativ å stå alene. Høgskolen bør/må fusjonere med NTNU. Høgskolen må stå samlet i den videre fusjonsprosessen/dialogen med NTNU.»

Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap

«Avdelingstyret ØS finn det vanskeleg å fatte ei god avgjerd om fusjon og i så fall med kven, da dei faglege konsekvensane synes veldig uklare. Avdelingstyret ØS kan ikkje støtte ei tilråding om fusjon med NTNU på slikt grunnlag og ein bør utgreie om det også er andre reelle alternativ til fusjon, eller til NTNU som fusjonspartner.

HiMolde bør intensivere arbeidet med å styrke våre fagmiljø og studieprogram da dette er nødvendig anten vi skal fortsette som sjølvstendig organisasjon, eller vi skal fusjonere.»

Avdeling for logistikk

«Avdelingsstyret ser det som nødvendig med et bedre grunnlag for å fatte et vedtak om fremtidig struktur. Konsekvensene av fusjon med aktuelle partnere, og selvstendighet, må utredes nærmere før et endelig vedtak fattes, og med deltakelse fra de faglig ansatte. Høgskolen må, uavhengig av mulige framtidige konstellasjoner, fortsette og intensivere arbeidet med å heve den faglige kvaliteten og spisse høgskolens tilbud for å møte kravene i studiekvalitetsforskriften og det endrede landskapet i sektoren. Inntil alternativene er nærmere utredet anses fortsatt selvstendighet som den mest reelle løsningen. Dette er begrunnet i at det er for mange uavklarte spørsmål hva gjelder selve saken, og at det dessuten er pågående prosesser hos mulige fusjonspartnere som må fullføres/avklares før det rent praktisk er tjenlig å gå inn i fusjonsforhandlinger nå.»