– Den rette personen vil nok være villig til å gi mellom 50 og 70 millioner kroner for hytta til Kjell Inge Røkke på Oppdal. Jeg er sikker på at han kunne ha klart å selge stedet til Gjelsten eller noen andre i systemet sitt for så mye.

Det sier en profilert eiendomsmegler til Kapital. Vedkommende jobber i luksussegmentet, har kjennskap til Røkkes hytte på Oppdal, men ønsker ikke å stå fram med navn.

Vanskelig å angi

Andre eiendomsmeglere mener det er vanskelig å anslå hvor mye hytta er verdt, rett og slett fordi det er for få kjøpere i dette markedet. Byggekostnadene er tidligere anslått til rundt 200 millioner kroner, skriver Kapital.

– Røkke-stedet er så stort og spesielt og kostbart bygget at det nesten er umulig å sette en pris, sier en megler Kapital har snakket med.

Hyttekomplekset, som er bygget i flere omganger, er nå på nærmere 2.500 kvadratmeter. Ifølge Kapital er eiendommen som hytta står på rundt 30 mål.

– Den desidert råeste

Se og Hør har blant annet skrevet at hytta har 32 toaletter, svømmebasseng, trimrom, boblebad og mye overdådig luksus. De har anslått verdien til mellom 70 og 80 millioner kroner.

Avdelingsleder for Eiendomsmegler 1 Oppdal, Stian Knutsen, sier til Kapital at han ikke vil gi noe prisoverslag på hytta til Kjell Inge Røkke, men mener uansett den er i det absolutte toppsjiktet i Norge:

– Røkkes hytte er den desidert råeste i Oppdal og i landet, både med tanke på antall kvadratmeter og på håndverket på bygningene.

Forretningsmannen fra Molde har gjennom årene brukt utallige millioner kroner for å bygge opp ei helt spesiell hytte på Oppdal. Han har også brukt 25 millioner kroner på flyplassen i bygda, slik at den ble stor nok for privatflyet hans. Foto: NTB scanpix