Den turvante 30-åringen fra Telemark ble meldt savnet av familien og kamerater som var bekymret over manglende livstegn gjennom hele påsken. Fredag kveld ble han funnet død i bilen som stod parkert på Øvre Kavli i Isfjorden.

Funnet av fjellfolk

Denne etterlysningen spredde seg også i klatre- og turmiljøet i Romsdal. Polititjenestemenn ved Rauma lensmannskontor kontaktet en rekke sentrale fjellfolk i regionen for å spre etterlysningen. Og en person herfra hadde merket seg at en bil, lik den som var etterlyst, hadde stått parkert ved Øvre Kavli i Isfjorden i mange dager. Han tok seg derfor en kveldstur for å sjekke bilen nærmere. Turgåeren kikket inn i bilen og her så han den savnede mannen.

Turgåeren varslet omgående politiet, og ved 23-tida langfredag rykket ambulanser og politi ut til turutfartsstedet.

Bilde fra fjelltur

Øvre Kavli er et kjent startsted for mange toppturer. Blant annet til populære topper som Kirketaket og Loftskartind. Og vennene har sikre meldinger om at den omkomne skal ha vært på Loftskarstind den 16. mars. Mannen la ut et bilde på instagram der han jublet over de flotte skiforholdene i Romsdal. Han var alene på turen.

Til obduksjon

Politiet fikk åpnet bilen og lege fikk raskt konstatert at mannen var død.

Senere natt til påskeaften kom kriminaltekniske etterforskere til stedet. Det ble raskt konstatert at mannen ikke var utsatt for ytre vold.

– Mannen er hentet og skal sendes til obduksjon. Vi har også fjernet bilen hans fra parkeringsplassen, sier Frode Gjøsund ved operasjonssentralen til Møre og Romsdal politidistrikt i Kristiansund.

Mannen ble funnet i personbilen, som også var ombygd til campingbil.

– Vi kjenner ikke til om det kan være gasslekkasjer eller andre feil ved bilen. Men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet, sier Gjøsund.